Από 2.500 ευρώ σε επτά πρωτοετείς φοιτητές από το ίδρυμα «Κατερίνα Βασιλειάδου»

Χρηματικά βοηθήματα από το ίδρυμα «Κατερίνα Βασιλειάδου» σε πρωτοετείς φοιτητές

Από 2.500 ευρώ σε επτά πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Αιγίου, που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες, έδωσε το Ιδρυμα «Κατερίνα Βασιλειάδου». Τα βοηθήματα δόθηκαν την Κυριακή, μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε στην Παναγία Φανερωμένη για τον Ιωάννη Βασιλειάδη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


«Πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Ναύαρχος και τέως υπουργός Ιωάννης Βασιλειάδης έφυγε από τη ζωή και σήμερα, Κυριακή Ιωάννου της Κλίμακος, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία η Φανερωμένη) Αιγίου το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Με την ευκαιρία τής σημερινής ημέρας, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Κατερίνα Βασιλειάδου», ιδρυτής τού οποίου υπήρξε ο Αιγιώτης πολιτικός, επέδωσε επτά συνολικά χρηματικά βοηθήματα (2.500 ευρώ έκαστο) σε πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιήθηκε η απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ τού εν λόγω Ιδρύματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο τοπικός Ποιμενάρχης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Παπαθανασίου, η πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ Άννα Σουφλή – Χριστοδούλου, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος και η δικηγόρος Γεωργία Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος υπεβλήθησαν 24 αιτήσεις και τα μέλη τού ΔΣ αποφάσισαν ομόφωνα να δοθούν επτά χρηματικά βοηθήματα, τα οποία έλαβαν οι εξής: Βασίλειος Αγγελόπουλος του Κωνσταντίνου, (φοιτητής τμήματος Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Αθηνά Σπανού του Δημητρίου (φοιτήτρια τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Σπυρίδων Γιδάς του Ιωάννη (φοιτητής Φαρμακευτικής, Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών), Μαργαρίτα Αθανασίου του Βασιλείου (φοιτήτρια Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Ιωάννης Παπαδόπουλος του Δημητρίου (φοιτητής τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θεοδώρα Λουκοπούλου του Κωνσταντίνου (φοιτήτρια τμήματος Ψυχολογίας, Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου) και Γεώργιος Ραμπαβίλας του Ανδρέου (φοιτητής τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Τιμήθηκαν δύο διακριθέντες μαθητές στον σχολικό διαγωνισμό τής Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Αμέσως μετά και λίγο πριν την Απόλυση ο Μητροπολίτης τίμησε δύο μαθητές που διακρίθηκαν στον φετινό πανελλήνιο και παγκύπριο σχολικό διαγωνισμό τής Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Πρόκειται για το Νικόλαο Σπηλιόπουλο του Παναγιώτη, μαθητή της Γ΄ τάξης του 2ου Λυκείου Αιγίου και τη Μαρία Κατσούλη του Νικολάου, μαθήτρια της Β' τάξης του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Ο πρώτος διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο Σύνθεσης για μουσική ταινίας με το έργο του «Η ελπίδα» και η δεύτερη με το Γ΄ Βραβείο Διηγήματος με το διήγημά της «Ένα δάκρυ». Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρουσίασε ενώπιον του κατάμεστου Μητροπολιτικού Ναού τους δύο νέους, μίλησε με επαινετικά λόγια για την επιτυχία τους, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και τους δώρισε από ένα γνήσιο αντίγραφο της εικόνας τής Πολιούχου τού Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής.»

Όλα τα Φοιτητικά Επιδόματα που δικαιούνται οι Φοιτητές μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr