ΑΕΝ: Λήγει η προθεσμία για τις Εγγραφές των Πρωτοετών (2020-2021)

ΑΕΝ: Λήγει η προθεσμία για τις Εγγραφές των Πρωτοετών (2020-2021)

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή και φοίτηση στις ΑΕΝ που έχουν επιτύχει έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι την 4η Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή τοιχοκολλήθηκαν στα καταστήματα του Υπουργείου (Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2 εντός Λιμένα Πειραιά και Γρ. Λαμπράκη 150) και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι συνολικοί πίνακες εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2020-2021.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού πατήστε ΕΔΩ. 

Στις ΑΕΝ εισάγονται συνολικά 1153 σπουδαστές (613 πλοίαρχοι, 540 μηχανικοί).

Διευκρινίζεται ότι οι πίνακες εισαγόμενων σπουδαστών στις ΑΕΝ περιέχουν μόνο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό του κάθε υποψηφίου στις Πανελλαδικές εξετάσεις, τον αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης που υπέβαλλε στο ΥΝΑΝΠ για την εισαγωγή στις ΑΕΝ και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Οι επιτυχόντες υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή και φοίτηση στις ΑΕΝ που έχουν επιτύχει έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Όσοι δεν παρουσιασθούν αποκλείονται της εγγραφής τους και οι κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν θα καλυφθούν για μια και μόνο φορά από τους υποψήφιους από πίνακες επιλαχόντων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των σπουδαστών στις ΑΕΝ είναι τα εξής:

(α) Δελτίο ταυτότητας και μια φωτοτυπία αυτου

(β) Τέσσερις (4) φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας) 

(γ) Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου λυκείου (εάν δεν έχει κατατεθεί στο ΥΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.ΕΚ.Ν.)

(δ) Υπέυθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΑΕΙ), Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα, ή βεβαίωση διαγραφής εφόσον είχαν εγγραφεί σε κάποιο ΑΕΙ.

Βγήκαν τα Αποτελέσματα για τις ΑΕΝ – Η λίστα με τους 1153 σπουδαστές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις ΑΕΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr