Πρωτοετής φοιτήτρια στα 80 της - Επόμενος στόχος μεταπτυχιακό και έπειτα διδακτορικό

Πρωτοετής φοιτήτρια ετών… 80 - Τι λέει για την επιτυχία της (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράδειγμα αντοχής, επιμονής και ελπίδας, είναι η ογδοντάχρονη Χρύσα Αγουρίδα η οποία είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο MEGA, περιγράφει πώς τα κατάφερε και δηλώνει ότι στα σχέδια της είναι και το διδακτορικό.

«Όπως είπε ο Επίκουρος δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για τη μόρφωση . Έσπασα το φράγμα των αντιλήψεων για να κατακτήσω τη γνώση».


Η κ. Χρύσα Αγουρίδα τα κατάφερε! Είναι πλέον φοιτήτρια στη Θεολογική σχολή του πανεπιστήμιου Αθηνών, στα 80 της χρόνια. Η περασμένη χρονιά ήταν κοπιαστική. Με διάβασμα, δουλειά αλλά και καραντίνα.

«Αισθάνομαι την ευθύνη για να ανταπεξέλθω να μην λυγίσω και να είμαι παράδειγμα για τους νέους να μην τα παρατάνε και να ανεβαίνουν τον δρόμο της επιτυχίας και της γνώσης».

Σε λίγες ημέρες το όνειρο της να βρεθεί στα φοιτητικά αμφιθέατρα θα γίνει πραγματικότητα. Η πανδημία δεν φαίνεται να την τρομάζει.

«Θα λαμβάνω τα μέτρα μου... και θα κάνω και διδακτορικό».

Μητέρα αλλά και γιαγιά η Χρύσα Αγουρίδα δεν είναι η συνηθισμένη γιαγιά που έχουμε στο μυαλό μας. Αρωγός στη δύσκολη προσπάθεια των εξετάσεων ο επίσης φοιτητής εγγονός της.  

Μέχρι να ξεκινήσει η φοιτητική ζωή η αεικίνητη Χρύσα Αγουρίδα συνεχίζει το διάβασμα και βοηθάει την κόρη της στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν στην Νέα Ερυθραία από το 1956.

«Αισθάνομαι νέα. Μόνο όταν περνάω από τον καθρέφτη λέω εγώ είμαι; και να πως στις μεγάλες ηλικίες όχι καναπάε, υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα».

Κόντρα σε όλα τα εμπόδια , η 80χρονη Χρυσά Αγουρίδα, είναι η πιο μεγάλη ηλικιακά φοιτήτρια των φετινών πανελληνίων. Και έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η δίψα για μάθηση δε σταματά ποτέ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr