Κατάταξη πρωτοετών στη Σχολή Ικάρων (2020-2021) – ΟΔΗΓΙΕΣ

Κατάταξη πρωτοετών στη Σχολή Ικάρων (2020-2021) – ΟΔΗΓΙΕΣ

Στρατιωτικές Σχολές: Οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2020 στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) καλούνται να παρουσιαστούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 08:00 στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, οι καλούμενοι για κατάταξη στη Σχολή, πρέπει να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, που καθορίζονται στη σχετική Εγκύκλιο Διαταγή Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών καθώς και στο ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών (δείτε το παρακάτω σχετικό κείμενο).


Λόγω της υφιστάμενης πανδημίας, πέραν των ανωτέρω δικαιολογητικών, οι προς κατάταξη επιτυχόντες στη Σχολή θα πρέπει να προσκομίσουν PCR COVID test αρνητικό (-) την ημέρα της κατάταξης.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΝΕΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

1. Κατά την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/-ούσες πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που καθορίζονται στο Παράρτημα «Ζ» της υπ’ αριθμ. 12/08-5-20 ΕΔΥΕΘΑ «Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/-ριών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ)».

2. Επιπλέον, κατά την άφιξή τους στην πύλη της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας, πρέπει:

α. Να φορούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.

β. Να προσκομίσουν το αποτέλεσμα του PCR COVID-19 τεστ, για την πραγματοποίηση του οποίου, θα πρέπει:

    1. Όλοι οι επιτυχόντες πρωτοετείς μαθητές να προσέλθουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στο ωράριο εργασίας, σε όποιο Κρατικό Νοσοκομείο ώστε να υποβληθούν στο σχετικό τεστ.
    2. Οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο Κρατικό Νοσοκομείο να προσκομίζουν ως απαραίτητο δικαιολογητικό, μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα, είτε την Πρόσκληση προς κατάταξη από τη Σχολή, είτε εκτυπωμένο το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αποδεικνύει την εισαγωγή τους στη Σχολή.
    3. Οι μαθητές μετά το πέρας της εξέτασης να συνεννοηθούν με το Κρατικό Νοσοκομείο για την αποστολή του αποτελέσματος αυτού στο email τους, ώστε να το προσκομίσουν με την παρουσίασή τους στη Σχολή. Σε περίπτωση παρουσίασης μαθητών στη Σχολή χωρίς την ως ώρας λήψη του αποτελέσματος του τεστ και ως τη λήψη αυτού, η Σχολή θα κρατάει τους μαθητές στους ενδεδειγμένους χώρους απομόνωσης.
    4. Εφόσον το τεστ είναι θετικό σε λοίμωξη από κορωναϊό, τότε ο υποψήφιος μαθητής δεν παρουσιάζεται στη Σχολή, επικοινωνεί ο ίδιος με τον ΕΟΔΥ και ενημερώνει τηλεφωνικά και τη Σχολή και αφού εκτίσει την προτεινόμενη από τους ιατρούς του ΕΟΔΥ καραντίνα στο σπίτι του, εισέρχεται στη Σχολή κατόπιν οδηγιών τους (επισημαίνεται ότι οι ως τώρα οδηγίες περιλαμβάνουν δύο PCR COVID-19 τεστ αρνητικά με διαφορά 24 ωρών).

3. Κατά τη διάρκεια της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των νέων Ικάρων, ισχύουν ταπαρακάτω:

α. Η Σχολή παρέχει όλα τα απαραίτητα είδη διαβίωσης, ένδυσης  και  υπόδησης, όπως στολές και εξαρτήματα στολών, αθλητικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας, πιζάμες, σεντόνια, κουβέρτες, μπουρνούζια, πετσέτες, κάλτσες, στρατιωτικά υποδήματα κ.α. Επίσης, χορηγούνται είδη ταξιδίου, βαλίτσα, ταξιδιωτικός σάκος, τσάντα σπουδαστή και αποθηκευτικός σάκος.

β. Παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη και  νοσοκομειακή  περίθαλψη.

γ. Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου καθ’ όλη τη διάρκεια της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί, η Σχολή επικοινωνεί με τους γονείς ή τον πλησιέστερο συγγενή που οι επιτυχόντες/-ούσες θα υποδείξουν κατά την ημέρα της κατάταξης.

δ.  Τα χρήματα, τιμαλφή, ωρολόγια και κινητά τηλέφωνα που έχουν μαζί τους   οι επιτυχόντες/-ούσες, συλλέγονται, καταγράφονται και φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο της Σχολής. Την παραμονή της ορκωμοσίας των πρωτοετών ή κατά την αποχώρηση του επιτυχόντος/-ούσας επιστρέφονται στους κατόχους τους.

ε. Από την ημέρα της κατάταξης και μέχρι την ορκωμοσία δεν υπάρχει επισκεπτήριο ούτε χορηγείται άδεια εξόδου από τη Σχολή.

στ. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας θα γνωστοποιηθεί στους συγγενείς τηλεφωνικά και με αποστολή πρόσκλησης.

4. Για τη διευκόλυνσή τους συνίσταται στους επιτυχόντες/-ούσες να έχουν μαζί τους:

α. Μικρό χρηματικό ποσό για κάλυψη τυχόν απαιτήσεων έκτακτης ανάγκης. β. Το μικρότερο δυνατό αριθμό τιμαλφών.

γ.  Τα γυαλιά οράσεως και  εάν χρησιμοποιούν φακούς επαφής τα ανάλογα  είδη περιποίησης (υγρά φακών, θήκες κλπ).

δ. Εάν κατά την κατάταξή τους υποβάλλονται σε φαρμακευτική, ορθοδοντική ή άλλη θεραπευτική αγωγή, τα αντίστοιχα φάρμακα και είδη θεραπείας (οδοντικά εξαρτήματα, συσκευές κλπ).

ε.  Επιπλέον την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/-ούσες να  έχουν μαζί  τους τα είδη που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

ΑΝΔΡΕΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Προστατευτικές μάσκες υφασμάτινου τύπου και λευκού χρώματος.

4

4

Σλιπ λευκού χρώματος.

10

10

Αμάνικες φανέλες λευκού χρώματος.

8

5

Κοντομάνικες φανέλες λευκού χρώματος.

5

8

Αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο (running).(κατά προτίμηση με χρώμα μπλε σκούρο, μαύρο, γκρι, άσπρο)

1 ζευγ.

1 ζευγ.

Πάτοι παπουτσιών αντικραδασμικοί τύπου gel.

2 ζευγ.

2 ζευγ. 

 

Παντόφλες κολυμβητηρίου, (όχι δίχαλο), χρώματος μπλε ή μαύρο).

1 ζευγ.

1 ζευγ.

Στηθόδεσμο αθλητικού τύπου λευκού χρώματος.

-

3

Στηθόδεσμο λευκού χρώματος.

-

2

Τσιμπιδάκια και λαστιχάκια μαύρου χρώματος για τακτοποίηση μαλλιών.

-

Κατά κρίση


5. Προς διευκόλυνση του ελέγχου των δικαιολογητικών και επίσπευση των διαδικασιών κατά την ημέρα της κατάταξης στη Σχολή, παρακαλούνται οι επιτυχόντες να αποστείλουν, πριν την ημερομηνία κατάταξή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α. Απολυτήριο Λυκείου

β. Βεβαίωση διαγραφής από ΑΕΙ ή ΤΕΙ που είναι εγγεγραμμένοι ή Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, θεωρημένη για το γνήσιο υπογραφής

γ. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (εκτυπωμένη από το amka.gr) δ. Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ

ε. Δελτίο Απογραφής ή Αριθμός Στατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) μόνο για άρρενες

στ. Αντίγραφο της 1ης σελίδας Βιβλιαρίου Τραπέζης με 1ο δικαιούχο τον/την επιτυχόντα/ούσα, όπου θα φαίνεται ο αριθμός λογαριασμού και το ΙΒΑΝ

ζ. Βεβαίωση διαγραφής από τον προηγούμενο Ασφαλιστικό Φορέα ή βεβαίωση παράδοσης του Ατομικού Βιβλιαρίου Νοσηλείας

η. Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ (όσοι έχουν) θ. Μεταφρασμένο και επικυρωμένο πτυχίο Αγγλικών

ι. Αντίγραφα άλλων πτυχίων ξένων γλωσσών

ια. Φωτοτυπία του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ιβ. Πιστοποιητικό Γέννησης

ιγ. Υπεύθυνη Δήλωση Ατομικών Στοιχείων (επισυνάπτεται)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ EMAIL:

  • Τα αρχεία να είναι σε μορφή PDF.
  • Το email που θα αποσταλεί να έχει θέμα το ονοματεπώνυμο του/της επιτυχόντα/ούσας και το όνομα του πατέρα, με κεφαλαία γράμματα. Π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • Τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά/ αρχεία PDF να έχουν ως όνομα το ονοματεπώνυμο του/της επιτυχόντα/ούσας και το είδος του δικαιολογητικού. Το όνομα του δικαιολογητικού/ αρχείου PDF να γράφεται με κεφαλαία γράμματα και ο διαχωρισμός μεταξύ ονοματεπωνύμου και είδους δικαιολογητικού να γίνεται με το σύμβολο της κάτω παύλας (_).

Π.χ.

  1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ
  2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΔΙΑΓΡΑΦΗΑΕΙή ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΥΔ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΑΕΙ
  3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΜΚΑ
  4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΦΜ
  5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΣΜ
  6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΙΒΑΝ
  7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΣΦ. ΦΟΡΕΑ
  8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΜΑ ΙΚΑ
  9. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΠΤΥΧΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
  10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΠΤΥΧΙΟ ΓΑΛΛΙΚΩΝ κτλ
  11. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΔΤ
  12. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ _ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
  13. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ:

  • Εάν κάποιος/α επιτυχών/ούσα δε δύναται να αποστείλει τα παραπάνω δικαιολογητικά μέσω email πριν την ημέρα κατάταξης, υποχρεούται να τα προσκομίσει ΟΛΑ σε έντυπη μορφή την ημέρα της κατάταξης, όπως ορίζεται στην ΕΔΥΕΘΑ.
  • Εάν κάποιος/α επιτυχών/ούσα δύναται να αποστείλει μόνο ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ των δικαιολογητικών μέσω email πριν την ημέρα της κατάταξης, υποχρεούται να προσκομίσει τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ σε έντυπη μορφή την ημέρα της κατάταξης.
  • ΟΛΟΙ οι επιτυχόντες/ούσες για κατάταξη υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Σχολή, την ημέρα της κατάταξης, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά με αριθμό 2, 7, 9 (επικυρωμένο αντίγραφο μεταφρασμένου πτυχίου αγγλικών) και 12 καθώς και τυχόν Υπεύθυνες Δηλώσεις (ΥΔ) του Ν.1599/86 που θα έχουν συμπληρώσει (σε περιπτώσεις που ο/η επιτυχών/ούσα δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της, οι παραπάνω ΥΔ θα συμπληρώνονται από τους γονείς).
  • ΟΛΟΙ οι επιτυχόντες/ούσες για κατάταξη, υποχρεούνται την ημέρα της κατάταξης να έχουν μαζί τους το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας και το Διαβατήριο (όσοι έχουν).
  • Για τους/τις Έλληνες/ίδες εξωτερικού, του/τις Έλληνες/ίδες που κατάγονται από την αλλοδαπή, χωρίς ελληνική ιθαγένεια και για όσους επιτυχόντες υπηρετούν ήδη στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποχρεούνται, την ημέρα της κατάταξης, να προσκομίσουν τα επιπλέον δικαιολογητικά που ορίζονται από την ΕΔΥΕΘΑ για την κατηγορία τους, τα οποία είναι:

α. Για τους Έλληνες/ίδες Καταγόμενους από την Αλλοδαπή Χωρίς Ελληνική Ιθαγένεια:

  1. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου
  2. Βεβαίωση της ελληνικής προξενικής αρχής της χώρας προέλευσής τους, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι έχουν εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραίτησή τους από την ιθαγένεια της χώρας αυτής (αν δεν έχουν αποκλειστικά την ελληνική ιθαγένεια). Εν συνεχεία, και σε διάστημα εντός τριών (3) μηνών από την κατάταξη υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Σχολή επίσημο κυβερνητικό έγγραφο της χώρας προέλευσης, θεωρημένο από την κατά τόπο ελληνική προξενική αρχή, για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης της ανωτέρω διαδικασίας.

β. Για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Πιστοποιητικό / Βεβαίωση της Διεύθυνσης Προσωπικού του Κλάδου που υπηρετούν, στο οποίο θα φαίνεται ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα δικαστικού συμβουλίου στρατοδικείου ή κοινού ποινικού δικαστηρίου ή με απευθείας κλήση εισαγγελικής αρχής, για οποιοδήποτε από τα εγκλήματα που αναφέρονται στην ΕΔΥΕΘΑ.

6. Για πληροφορίες που αφορούν:

α. στην εκπση των νέων Ικάρων, στο τηλ.: 2108193661

β. στη διαβίωση των νέων Ικάρων, στο τηλ.: 2108193705

γ. σε θέματα Στρατολογίας των νέων Ικάρων, στο τηλ.: 2108193023

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr