36 Υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία για Πρωτοετείς Φοιτητές από την Cosmote!

36 Υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία για Πρωτοετείς Φοιτητές από την Cosmote!

Υποτροφίες Πρωτοετών: Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το έτος  2019, θα δώσει τριάντα έξι (36) Υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Οι Υποτροφίες COSMOTE θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή / και Επαγγελματικών Λυκείων που έχουν αποφοιτήσει είτε κατά το τρέχον έτος 2019 είτε κατά τα προηγούμενα έτη 2018 και 2017, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 31-12-2018 και έχουν εισαχθεί μέσω του Συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2019.


Οι Υποτροφίες απευθύνονται σε απόφοιτους από όλη την Ελλάδα, που έχουν εισαχθεί σε συγκεκριμένες σχολές Πανεπιστημίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως πρωτοετείς φοιτητές.

Ειδικότερα, θα απονεμηθούν τριάντα πέντε (35) Υποτροφίες, με συνολικό μικτό ποσό κάθε μίας από αυτές δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €), καθώς και μία (1) τιμητική Υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000 €).

Η Υποτροφία, «Ζαχαρίας Πιπερίδης» θα απονεμηθεί σε πρωτοετή φοιτητή/τρια, Πολυτεχνικής Σχολής της χώρας, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, από όπου εν προκειμένω είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, ο οποίος υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη τυχόν δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά.

Το καθαρό ποσό καθεμίας από τις παραπάνω Υποτροφίες θα καταβάλεται σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.

Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης των Υποτροφιών 2019:

1. Οι υποψήφιοι υπότροφοι να έχουν αποφοιτήσει το έτος 2019 είτε κατά τα προηγούμενα έτη 2018 και 2017 υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 31-12-2019, από Ελληνικό Δημόσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και να είναι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συγκεκριμένες σχολές Πανεπιστημίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) στην Ελλάδα, με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000) και άνω.

2. Το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα επιβολής εισφοράς, όπως προκύπτει από το Τελικό Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος («Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου»), για το φορολογικό έτος 2018 (υποβολή εντός έτους 2019), των γονέων ή του προσώπου που έχει αναλάβει την άσκηση της επιμέλειας του υποψηφίου υποτρόφου, καθώς και του ίδιου του υποψηφίου, σε περίπτωση που υποβάλλει ατομική δήλωση εισοδήματος, να μην υπερβαίνει το ποσόν των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000€).

3. Ο υποψήφιος υπότροφος, μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των Υποτρόφων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE 2019, να μην είχε λάβει υποτροφία από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, για τον ίδιο σκοπό, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 1.500 € (χίλια πεντακόσια ευρώ) και άνω.

4. Οι υποψήφιοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση και να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στην ιστοσελίδα www.cosmote-scholarships.gr, το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα της αποκλειστικής προθεσμίας που αναφέρεται παρακάτω.

5. Για τους άνδρες η πιστοποίηση της αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ή η απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

6. Η ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων του Προγράμματος από τους υποψήφιους υποτρόφους.

Η υποβολή αιτήσεων και απαραίτητων εγγράφων είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr και η καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 04/10/2019 και ώρα 17:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των Όρων και Προϋποθέσεων του Προγράμματος, να υποβάλουν ερωτήματα και να αναζητούν πληροφορίες για τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης, στην παραπάνω ιστοσελίδα. 

Την Ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr