Ενημερωτικό έντυπο για πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Ενημερωτικό έντυπο για πρωτοετείς φοιτητές 2019-2020 του Πανεπιστημίου Πατρών

Πρωτοετείς Φοιτητές: Οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο μέσα από ενημερωτικό έντυπο INFO 2019-2020, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από το παρόν άρθρο.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.


Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, 

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζω στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εύχομαι και ελπίζω οι σπουδές σας να σας προσφέρουν δυνατότητες εκπλήρωσης των προσδοκιών σας, αλλά και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. 

Το Πανεπιστήμιο οφείλει, πέραν της διδασκαλίας και έρευνας, να προστατεύσει θεσμούς και ακαδημαϊκές αξίες και να λειτουργεί με οικολογική συνείδηση. Το όραμά μας για το Πανεπιστήμιό μας εξειδικεύεται στις λέξεις: Αριστεία, Διαφάνεια, Ακαδημαϊκότητα, Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι στην περίπτωση των Πανεπιστημίων δεν υπάρχουν ρηξικέλευθες λύσεις παρά μόνο ορθολογικές, που προκύ-πτουν μέσα από δημόσιο διάλογο, συλλογικότητα, συνέργειες και συναινέσεις. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε μαζί μας για ένα Πανεπιστήμιο που Θα διασφαλίζει το αγαθό της Παιδείας, Θα προάγει την Καινοτομία και την Αριστεία, Θα έχει εξωστρέφεια και θα ακολουθεί διεθνή πρότυπα. 

Στόχος μας είναι η ουσιαστική φροντίδα, στήριξη και επιβράβευση των φοιτητών μας, αλλά όχι ως «διευκολύνσεις» που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια τη δική τους και του Πανεπιστημίου μας. 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε το 1964 και σήμερα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 έχει 7 Σχολές και 35 Τμήματα. Στα 55 αυτά χρόνια, η προσπάθεια ήταν μεγάλη και πολλές φορές δύσκολη σε αντίξοες συνθήκες , αλλά, πραγματικά, άξιζε τον κόπο. Οι εξωτερικές αξιολογήσεις των Τμημάτων, αλλά και η συνολική εξωτερική αξιολό-γηση του Ιδρύματος και η πιστοποίησή του με άριστα σύμφωνα με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης, δικαίωσαν την προσπάθειά μας και προσέφεραν σε εσάς σημαντικό πλεονέκτημα. 

Τα χρόνια των Σπουδών σας είναι τα πιο δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα. Αποκτάτε γνώση, εμπειρία και διαμορφώνετε προσωπικότη-τα. Να έχετε όραμα, αισιοδοξία, δημιουργικό προβληματισμό, ευαισθησία, αγάπη και μεράκι για τις Σπουδές σας. 

Εμείς είμαστε εδώ μαζί σας και Θα προσπαθούμε συνεχώς να σας βοηθάμε να βρείτε τον δρόμο σας. Συγχαρητήρια στους γονείς σας για την συμπαράσταση που σας προσφέρουν σε όλα τα επίπεδα. 

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά

Η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής

...Το Πανεπιστήμιό μας 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε το 1964 και λειτούργησε το 1966. Κατά την έναρξη λειτουργίας του στεγάστηκε σε κτίριο στο κέντρο της πόλης, ενώ από το τέλος του 1969 άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες εγκαταστάσεις στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο. Το έτος 2013 ενσωματώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, με έδρα το Αγρίνιο. Το 2019 στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντάχθηκε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), σύμφωνα με το Ν.4610/2019, ΦΕΚ 70/7.5.2019, τ. Α'). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 7 Σχολές και 35 Τμήματα. Σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργούν 4 campus (Ρίον, Κουκούλι, Μεσολόγγι, Αγρίνιο) που περιλαμβά-νουν: Διοικητικές Υπηρεσίες, Φοιτητική Εστία, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Μουσεία, Ερευνητικές Υποδομές, Πολιτιστικές και Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. 

 

Φοιτητικοί Σύλλογοι

Σε κάθε Τμήμα υπάρχει φοιτητικός Σύλλογος, που λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό του και είναι αναγνωρισμένος από το Πρωτοδικείο Πατρών. Στον Σύλλογο δικαιούνται να εγγραφούν όλοι οι φοιτητές του Τμήματος. Από τον εκάστοτε Σύλλογο εκλέγονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, εκπρόσωποι φοιτητές στα διοικητικά όργανα του Τμήματος και του Ιδρύματος. 

 

Πολιτιστικές Ομάδες Πανεπιστημίου Πατρών

• Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών ΠΠ (ΠΟΦΠΠ). Στις ΠΟΦΠΠ λειτουργούν τα εξής τμήματα: Θεατρικό, Εικαστικό, Λογοτεχνικό, Φωτογραφικό, Κινηματογραφικό, Μουσικό, Ρητορικής, Ζογκλερικό και Χορευτικά Τμήματα. Σε αυτά συμμετέχουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί. Επικοινωνία: Το «Στέκι των ΠΟΦΠΠ» βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 58 (ισόγειο), στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Η σελίδα στο facebook είναι' groups/21806927363 .

• Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών ΦΕΠ. Στις Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Εστίας λειτουργούν τα εξής τμήματα: Θεατρικό, Κινηματογραφικό, Μουσικό και Χορευτικά Τμήματα.

• Άλλες Πολιτιστικές Ομάδες ΠΠ: Χορωδία, Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων ΟΟΕΠΠ, Χοροθέατρο ΟΡΜΗΤΕΣ, Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, Πράσινο Αειφόρο Πανεπιστήμιο http://green.upatras.gr. 

INFO 2019-2020

ΠΡΩΤΟΕΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλεις να Μείνεις Ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν την Εγγραφή σου στην Σχολή, έκδοση φοιτητικού πάσου, αίτηση για μετεγγραφή (Προθεσμίες/Δικαιολογητικά) ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr