Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ 120€ σε 50.000 φοιτητές (ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ)

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ 120€ σε 50.000 φοιτητές (ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ)

Φοιτητικό Internet:  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις/Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ για τους πρωτοετείς φοιτητές 2018-19 σε όλα τα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας.

Aφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019.


Στόχοι της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η βιώσιμη αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην χώρα μας.

Για 12 μήνες

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση [σταθερή ή κινητή (mobile)] για δώδεκα (12) μήνες. Σημειώνεται ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις κινητής που θα διατεθούν στο πλαίσιο της δράσης θα παρέχουν κατ’ ελάχιστον 10GB όγκο δεδομένων. 

Voucher ύψους 120€

Η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι) σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2018-19. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται στα δέκα ευρώ (10,00 €) ανά μήνα. Η συνολική αξία του κουπονιού θα καλύπτει κατά μέγιστο το εκατό τοις εκατό (100%) του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων. Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου θα είναι εξαιρετικά απλές και θα δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.

Αριθμός Δικαιούχων

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της δράσης που θα εξαργυρώσουν το κουπόνι τους δεν δύναται να ξεπεράσει τις πενήντα χιλιάδες (50.000) φοιτητές. Για την εξάντληση του αριθμού των πενήντα χιλιάδων (50.000) δικαιούχων της δράσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με κριτήριο το χρόνο εξαργύρωσης του κουπονιού.

Ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων που δύνανται να εξαργυρώσουν το κουπόνι τους μπορεί να αναπροσαρμοστεί με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το Φοιτητικό κουπόνι (επίδομα) Ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή (περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους).

SOS

Δικαιούχοι Φοιτητικού Επιδόματος Ιντερνετ

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για υποβολή αιτήσεων

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ

Την ενημερωτική σελίδα για το Φοιτητικό Επίδομα Internet μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr