Πρωτοετείς φοιτητές έπεσαν θύματα απάτης με τις ενοικιάσεις κατοικιών - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Φοιτητικό Σπίτι: Πρωτοετείς φοιτητές έπεσαν θύματα απάτης - ΠΡΟΣΟΧΗ

Αυξημένη πρέπει να είναι η προσοχή των γονιών των Πρωτοετών Φοιτητών για τον «ιδιοκτήτη» της φοιτητικής κατοικίας που θα εμπιστευτούν.

Για να βρεις ένα σπίτι μόνο εύκολο δεν είναι, χρειάζεται υπομονή και μεγάλη προσοχή για να μην πέσεις θύμα. Κυκλοφορεί απάτη με τις ενοικιάσεις κατοικιών και δύο πρωτοετείς φοιτητές από τη Ρόδο συγκαταλέγονται στη λίστα με τα δεκάδες θύματα. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο παιδιά πέρασαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διοίκησης και στο Οικονομικό και ένας δράστης τους μίσθωσε δύο διαμερίσματα τα οποία δεν του ανήκαν! Και φυσικά έγινε…καπνός!


Για την απάτη ενημερώθηκαν ήδη επιτελείς της Ασφάλειας Πειραιώς, ενώπιον των οποίων οι φοιτητές παρέδωσαν τα κλειδιά των σπιτιών, που νόμιζαν ότι είχαν μισθώσει και αναγνώρισαν από φωτογραφίες τον δράστη, όπως αναφέρει Δημοκρατική της Ρόδου.

Η ίδια πηγή, επισημαίνει πως ο δικηγόρος Μανώλης Χαραλάμπους που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να προσφύγει ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 60χρονου είχαν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να “ενοικίαζε” στη Θεσσαλονίκη διαμερίσματα που δεν ήταν δικά του και έπαιρνε κανονικά τις προκαταβολές ενοικίων.

Την σελίδα ενημέρωσης των Επιτυχόντων/Πρωτοετών Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η Ασφάλεια Πειραιώς αναζητά τα ίχνη του 60χρονου δράστη ο οποίος εξαπάτησε ημεδαπούς με αφορμή την επιθυμία τους να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα κοντά στην οδό Τζαβέλλα. Πολλοί γνωρίζουν για τη δράση του, ωστόσο υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ήταν υποψιασμένοι και του έδωσαν 460 ευρώ ως προκαταβολή.

Το “κόλπο” του δεν είναι καινούργιο, καθώς ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013 φαίνεται πως με τον ίδιο τρόπο!

Πώς δρούσε

Ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκει από αγγελίες διαμερίσματα προς μίσθωση και στη συνέχεια, αφού εμφανίζεται στους εκμισθωτές ως υποψήφιος μισθωτής -επικαλούμενος πολλές φορές ότι δήθεν είναι δικαστικός λειτουργός  και χωρίς να δίνει προκαταβολή έπαιρνε τα κλειδιά του σπιτιού. Έπειτα, εντόπιζε υποψήφιους μισθωτές, στους οποίους παρουσιάζονταν ως δήθεν ιδιοκτήτης -εκμισθωτής των διαμερισμάτων και αφού τους έπαιρνε διάφορα ποσά ως προκαταβολή μισθωμάτων, γινόταν καπνός!

Μια 74χρονη γυναίκα από τις Σέρρες συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα θύματα που έδωσαν τα κλειδιά ενός διαμερίσματος υπό ενοικίαση στην Αθήνα.

Ο 60χρονος , σύμφωνα με πληροφορίες, με τον ίδιο τρόπο έχει εξαπατήσει από το Δεκέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο φέτος έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας από τα οποία είχε αποσπάσει 2.510 ευρώ.

Παράλληλα, σε βάρους του εκκρεμεί μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών.

Δείτε ΕΔΩ τα τελευταία νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr