Δίμηνη πρακτική άσκηση σε start up του εξωτερικού για φοιτητές και αποφοίτους

Πρόγραμμα Global Entrepreneur: 2μηνη πρακτική άσκηση σε start up του εξωτερικού για φοιτητές και αποφοίτους

Το Global Entrepreneur (AIESEC Ελλάδος) δίνει την ευκαιρία σε τελειόφοιτους φοιτητές έως 30 ετών, να ζήσουν την πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία μέσα σε ένα startup για 1,5 έως 3 μήνες.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.


Διεύρυνε τον κύκλο σου

Γνώρισε και δούλεψε με επαγγελματίες του χώρου από διαφορετικά σημεία του κόσμου και άρχισε να χτίζεις το επαγγελματικό σου δίκτυο.

Ανέπτυξε τον εαυτό σου

Ανέπτυξε soft skills απαραίτητα για την διεθνή και ελληνική αγορά εργασίας, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η υπευθυνότητα.

Μάθε πως λειτουργεί μια start-up, ανέπτυξε τους ορίζοντες σου και χτίσε από νωρίς την καριέρα που θέλεις.

Προφίλ θέσεων

Οι θέσεις αφορούν κυρίως τους τομείς του Marketing, Digital Marketing, Project Management και IT. Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά παραδείγματα:

Digital Marketing

  • Έρευνα και τμηματοποίηση Αγοράς
  • Δημιουργία marketing καμπάνιας σε google ADs, Facebook και email Marketing
  • Αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της επιχείρησης

Πληροφορική

  • Έρευνα λογισμικού για της ανάγκες της επιχείρησης
  • Ανάπτυξη λογισμικού της επιχείρησης
  • Εκμάθηση νέων εργαλείων, μεθόδων και πρακτικώ

Συνεργαζόμενες χώρες

  • Ρουμανία
  • Σερβία
  • Πορτογαλία
  • Τουρκία
  • Ουκρανία

Διαδικασία συμμετοχής

Τα 8 στάδια της εμπειρίας του Global Entrepreneur στην παρακάτω εικόνα.

  • Περισσότερες Πληροφορίες και Αιτήσεις ΕΔΩ

Entrepreneur: Συνέντευξη με έναν από τους μικρούς επιχειρηματίες της AIESEC Ελλάδος

Η Πελαγία Ρεπάνη είναι 21 ετών, φοιτήτρια ακόμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Πρόσφατα συμμετείχε μέσω του νέου προγράμματος της AIESEC, Global Entrepreneur. Το Global Entrepreneur, έχει ως σκοπό να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα των νέων μέσω της αλληλεπίδρασης τους με μία νεοφυή επιχείρηση (start-up), αποκτώντας μία πρώτη επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, μόλις, από το 3ο έτος των σπουδών σου, σε ένα περιβάλλον πάνω στο οποίο μαθαίνεις πως δημιουργείται κάτι από το μηδέν. Παρακάτω μας περιγράφει την εμπειρία της και αποτελεί παράδειγμα του τι μπορείς να πετύχεις και πόσα μπορείς να κερδίσεις αν ξεπεράσεις τους φόβους σου, και παλέψεις για να κερδίσεις μία αξέχαστη εμπειρία.

Που είσαι αυτή τη στιγμή και με τι ακριβώς ασχολείσαι;

Το διάστημα αυτό βρίσκομαι στο Novi Sad (Σερβία) και εργάζομαι στην εταιρία NS Web Development ως βοηθός μάρκετινγκ μέσω του προγράμματος Global Entrepreneur της AIESEC.

Τι έχεις κερδίσει μέχρι στιγμής και γιατί θεωρείς ότι είναι σημαντικό που τα απέκτησες από τώρα;

Η συγκεκριμένη δουλειά με βοήθησε στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου, στην απόκτηση επαγγελματικών εμπειριών και δεξιοτήτων, αλλά και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων μου. Καταρχάς, βρέθηκα σε ένα περιβάλλον που ήταν άγνωστο για εμένα έως πρότινος, αλλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερα να προσαρμοστώ. Η συναναστροφή μου με επαγγελματίες και άτομα εξοικειωμένα στον εργασιακό χώρο με γέμισε αυτοπεποίθηση και θάρρος να στοχεύω πιο ψηλά, αλλά ταυτόχρονα ανέπτυξα κι άλλο το ομαδικό μου πνεύμα αφού, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε τις ιδέες μας για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Πέρα από αυτα, εργάστηκα πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου καθώς έκανα έρευνες μάρκετινγκ, γεγονός πολύ σημαντικό αφού είναι σπάνιες οι ευκαιρίες στις μέρες μας να εξασκήσεις αυτό που σπουδάζεις. Είναι μεγάλη η σημασία να αποκτά τέτοιες εμπειρίες από τόσο νωρίς, διότι η αγορά εργασίας είναι τρομερά ανταγωνιστική και χάρη σε αυτές έχεις κερδίσει το πλεονέκτημα απέναντι σε ένα υπέρμετρο πλήθος ανέργων που ζητάν την ίδια δουλειά με εσένα.

Τι δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής (πχ θέματα προσαρμογής) και τι έμαθες εν τέλει μέσα από αυτές;

Αυτή τη στιγμή, διανύω την 6η εβδομάδα της πρακτικής μου και έχω να πω πως τίποτα απ’ όλα όσα αντιμετώπισα αρχικά δεν ήταν τόσο εύκολα όσο φαντάζουν τώρα. Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι ο φόβος που σε διακατέχει λίγο πριν συναντήσεις κάτι τελείως άγνωστο ή έστω κάτι με το οποίο δεν έχεις εξοικειωθεί ιδιαίτερα. Το βίωσα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου, όπως όταν πρωτοέφτασα στη χώρα, λίγο πριν πάω στη νέα μου δουλειά, αλλά και όταν χρειάστηκε να κάνω κάποιες παρουσιάσεις μπροστά σε κοινό. Παρ’ όλο όμως το άγχος που πέρασα, ξέρω ότι τώρα έχω περισσότερη δύναμη να αντιμετωπίζω δύσκολες καταστάσεις αποτελεσματικότερα με λιγότερο άγχος. Όσον αφορά τη διανομή μου εδώ, υπήρχαν κάποια προβλήματα με τη συγκατοίκηση, αλλά με καλή θέληση και συνεννόηση όλα διορθώνονται και βρίσκονται λύσεις. Αυτό συγκεκριμένα, με βοήθησε να ενισχύσω το θάρρος μου για να εκφράζομαι περισσότερο και να λέω πράγματα που δε μου αρέσουν, ώστε να βελτιώνονται οι καταστάσεις.

Γιατί θεωρείς ότι είναι σημαντικό κάποιος να συμμετέχει στο πρόγραμμα Global Entrepreneur, μέσω της AIESEC;

Χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα και θεωρώ οτι μέσω του Global Entrepreneur κάθε νέο μέλος εξοπλίζεται με εφόδια, απαραίτητα για τις προκλήσεις που υφίστανται στην αγορά εργασίας, καθώς αποκτά μία γεύση του να εργάζεται σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Πέρα από αυτό, όμως του δίνεται η ευκαιρία να ζήσει σε μία ξένη χώρα, να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους με άλλη κουλτούρα κακ τρόπο ζωής διευρύνοντας τους ορίζοντές του και να γεμίσει με εμπειρίας που μια συνηθισμένη πρακτική δε θα του πρόσφερε!

Η Πελαγία λοιπόν τα κατάφερε. Εσύ, τι περιμένεις;

* Εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις και εσύ πρακτική άσκηση πάτησε σε αυτό το link

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr