Πρακτική Άσκηση (2022-2023) φοιτητών και αποφοίτων στο ΝΑΤΟ

Πρακτική Άσκηση (2022-2023) φοιτητών και αποφοίτων στο ΝΑΤΟ (ΑΙΤΗΣΕΙΣ)

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης: Το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ (HQ) οργανώνει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, με στόχο να παράσχει σε ενεργούς φοιτητές ή πρόσφατους απόφοιτους την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική του στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανακοινώνεται ετησίως, την Άνοιξη, με δύο ημερομηνίες έναρξης, τον Σεπτέμβριο και τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Η πρακτική άσκηση θα διαρκέσει καταρχήν από 6 έως 8 μήνες.


Στόχοι Προγράμματος

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του ΝΑΤΟ έχει τέσσερις κύριους στόχους: 

  • να παρέχει στον Οργανισμό πρόσβαση στις πιο πρόσφατες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που μπορεί να εφαρμόσει ο ασκούμενος μέσω πρακτικών εργασιών
  • να παρέχει στους ασκούμενους την ευκαιρία να μάθουν από την κοινότητα του ΝΑΤΟ και να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση και πιο ισορροπημένη άποψη για τον Οργανισμό
  • να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο διαφοροποιημένου εργατικού δυναμικού
  • να διευρύνει την κατανόηση του ΝΑΤΟ στις χώρες της Συμμαχίας

Τι προσφέρει το ΝΑΤΟ; 

Οι ασκούμενοι θα επωφεληθούν από την εμπειρία ενός διεθνούς οργανισμού εκ των έσω ενώ δημιουργούν το βιογραφικό τους.

Αμοιβή:
Οι ασκούμενοι λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα. Ο μισθός δεν απαλλάσσεται από τη φορολογία.

Ταξίδια:
Οι ασκούμενοι θα αποζημιωθούν για τα έξοδα μετακίνησης κατά την ανάληψη υπηρεσίας και την έξοδο από την υπηρεσία με βάση οικονομικό εισιτήριο μετ' επιστροφής και για ποσό έως 1.200 ευρώ.

Άδεια:
Μετά από τρεις μήνες υπηρεσίας, οι ασκούμενοι δικαιούνται άδεια (συμπεριλαμβανομένης της αναρρωτικής άδειας) με ποσοστό 2,5 εργάσιμων ημερών για κάθε μήνα υπηρεσίας που συμπληρώνεται. 

Κριτήρια καταλληλότητας:
Τρέχοντες φοιτητές και πρόσφατοι απόφοιτοι (1 έτος) με: 

Ηλικία:
Άνω των 21 κατά τη στιγμή της πρακτικής άσκησης (για λόγους ασφάλισης)

Ιθαγένεια:
Υπήκοοι κράτους μέλους του ΝΑΤΟ

Σπουδές:
Τουλάχιστον δύο χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών ή ισοδύναμο και εγγράφηκαν στο τρίτο έτος ή στο ανώτατο πτυχίο τους πριν από λιγότερο από ένα χρόνο

Γλώσσες:
Επάρκεια σε μία από τις επίσημες γλώσσες του ΝΑΤΟ (Αγγλικά/Γαλλικά).

Οι ασκούμενοι πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας και να μεριμνούν για τις συνεννοήσεις με τις βελγικές αρχές σχετικά με τη διαμονή τους στο Βέλγιο. Όλοι οι ασκούμενοι θα πρέπει να λαμβάνουν άδεια ασφαλείας από τις εθνικές τους αρχές πριν εργαστούν στο ΝΑΤΟ.

Αιτήσεις:
Υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr