Πρακτική Άσκηση 2022 στην Tesla - Οι ανοιχτές θέσεις στην Ελλάδα

Πρακτική Άσκηση 2022 στην Tesla - Οι ανοιχτές θέσεις στην Ελλάδα

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης: Πριν από περίπου τέσσερις μήνες η Tesla τράβηξε το ενδιαφέρον στους φοιτητές που αναζητούσαν πρακτική άσκηση με τις θέσεις που πρόσφερε.

Συγκεκριμένα, η Tesla άνοιξε νέες θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα, ειδικότερα αναζητά 3 προπτυχιακούς φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και 1 προπτυχιακό φοιτητή Μηχανικό Λογισμικού για εξάμηνη πρακτική.


«Λάβε μέρος σε σημαντικά έργα από την πρώτη ημέρα. Κάθε μέρα θα είναι πρόκληση για να αναλάβεις σημαντικά έργα, να αναπτύξεις τις τεχνικές σου δεξιότητες και να ξεπεράσεις ακόμα και τις δικές σου προσδοκίες. Αναμένουμε από τους ασκούμενους να έχουν την ίδια άριστη αποδοτικότητα με τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης—γι 'αυτό τους επαναπροσλαμβάνουμε συχνά» αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός.

Η Tesla ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα μηχανικών που ήθελαν να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν να συμβιβαστούν όσον αφορά την οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων – δηλαδή ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να είναι καλύτερα, ταχύτερα και πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση από ό,τι τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Σήμερα, η Tesla δεν κατασκευάζει μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και προϊόντα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας με δυνατότητα απεριόριστης κλιμάκωσης. Η Tesla πιστεύει ότι όσο πιο γρήγορα ο κόσμος σταματήσει να βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και κινηθεί προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών, τόσο το καλύτερο. 

Η αποστολή της Tesla είναι να επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια.

Προγράμματα πρακτικής άσκησης στην Tesla

Εάν είστε φοιτητής και σας ενδιαφέρει να επιταχύνετε τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια, υποβάλετε αίτηση για ένα από τα προγράμματα πρακτικής άσκησης στην εταιρεία.

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στην Ελλάδα

Τι ανοιχτές θέσεις πρακτικής άσκησης για την Ελλάδα μπορείτε να τις βλέπετε εδώ.

Συχνές ερωτήσεις 

Θέσεις πρακτικής άσκησης υπάρχουν επί του παρόντος στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ευρώπη και σε περιοχές της Ασίας. Κάθε θέση θα δημοσιεύεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

Υποβάλετε αίτηση online. Η αίτησή σας θα εξεταστεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την υποψηφιότητά σας. Έχετε υπόψη ότι λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό αιτήσεων και ενδέχεται να μην μπορούμε να απαντήσουμε αμέσως εάν δεν έχετε τα κατάλληλα προσόντα.

Προσφέρει η Tesla πρακτική άσκηση και συνεργασία;

Ναι. Αναφερόμαστε σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα ως ασκούμενους, ανεξάρτητα από τη διάρκεια ή την περίοδο που αναφέρεται από τη σχολή σας. Κατά την υποβολή αίτησης, θα δείτε είτε "πρακτική άσκηση" είτε "συνεργασία" δίπλα στη θέση εργασίας.Μπορεί επίσης να δείτε μαθητείες που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες δεξιότητες και επαγγέλματα.

Διάρκεια πρακτικής;

Η πρακτική άσκηση μπορεί να κυμαίνεται από 3 έως 12 μήνες εργασίας με βάση τις ανάγκες μας για προσλήψεις.

Για την περιοχή της Ευρώπης, έχουμε δύο μεγάλες περιόδους προσλήψεων που διαρκούν μεταξύ 5 και 6 μηνών και ξεκινούν κάθε Σεπτέμβριο/Οκτώβριο και Ιανουάριο/Φεβρουάριο κάθε έτους, ακολουθώντας πάντα το ακαδημαϊκό ημερολόγιο.

Πότε ανοίγουν θέσεις για αιτήσεις;

Κάθε περίοδος δημοσιεύεται σε διαφορετικό πρόγραμμα. Ο καλύτερος χρόνος για αίτηση είναι περίπου την ίδια στιγμή όταν οι θέσεις είναι ανοιχτές. Αν και μπορεί να ποικίλει, ο κύκλος πρόσληψης μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες (μερικές φορές περισσότερο) από την ημερομηνία δημοσίευσης της θέσης.

  • Οι αιτήσεις για άνοιξη/χειμώνα δημοσιεύονται στις αρχές του φθινοπώρου του προηγούμενου έτους
  • Οι αιτήσεις για το καλοκαίρι δημοσιεύονται στις αρχές ή στο μέσο του φθινοπώρου του προηγούμενου έτους
  • Οι αιτήσεις για το φθινόπωρο δημοσιεύονται στις αρχές της άνοιξης/φθινοπώρου του ίδιου έτους

Πώς θα ξέρω αν δεν έχω επιλεγεί;

Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων, ενδέχεται να μην επικοινωνήσουμε αμέσως μαζί σας. Θα κλείσουμε τις δημοσιεύσεις όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος πρόσληψης.

Μπορώ να υποβάλω αίτηση στο μέλλον;

Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, δεν υπάρχει όριο για το πόσες φορές μπορείτε να υποβάλετε αίτηση. Σας παροτρύνουμε απολύτως να το κάνετε.

Μπορώ να υποβάλω αίτηση για περισσότερους από έναν ρόλους;

Ναι. Ελέγξτε κάθε θέση προτού υποβάλετε αίτηση και βεβαιωθείτε ότι η εμπειρία σας ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις.

Σε ποιο αντικείμενο εργάζονται οι ασκούμενοι;

Οι ασκούμενοι μπορούν να εργαστούν σε διάφορα έργα για την προώθηση της αποστολής της εταιρείας. Η διαδικασία πρόσληψης στοχεύει να αντιστοιχίσει τους μαθητές με ομάδες και έργα που ταιριάζουν καλύτερα στους τομείς ενδιαφέροντος και την εμπειρία τους. Οι αναθέσεις κυμαίνονται με βάση τις τρέχουσες ανάγκες προσλήψεων της εταιρείας, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν έργα κρίσιμης σημασίας και πρακτική συμμετοχή. Περιμένουμε από τους φοιτητές μας να αποδίδουν στο ίδιο επίπεδο αριστείας με οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους μας.

Προσφέρεται στους ασκούμενους πλήρη απασχόληση;

Ναι. Με βάση τις τρέχουσες ανάγκες προσλήψεων της Tesla και την αποδεδειγμένη απόδοση του φοιτητή, έχουμε πολλούς ασκούμενους που επιστρέφουν σε ρόλο πλήρους απασχόλησης. Αυτό προορίζεται να είναι ένα πρόγραμμα εύρεσης ταλέντων.

Προσλαμβάνονται για πλήρη απασχόληση μόνο πρώην ασκούμενοι;

Όχι. Αν και το να είναι κάποιος ασκούμενος προσθέτει άμεση εμπειρία και δημιουργεί μια ευκαιρία για εξέλιξη σε ρόλους πλήρους απασχόλησης, δεν είναι υποχρεωτικό για να κάνει κάποιος αίτηση για ανοικτές θέσεις.

Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για την αίτηση πρακτικής άσκησης;

Πρέπει να είστε φοιτητής/φοιτήτρια με καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, να είστε εγγεγραμμένοι σε ένα σχετικό πρόγραμμα και να εργάζεστε ενεργά για τη λήψη του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σας. Για άτομα που δεν επιδιώκουν κάποιον τίτλο σπουδών, εξετάστε τις ευκαιρίες πλήρους απασχόλησης που παρέχουμε. Η Tesla πιστεύει στην πρόσληψη των καλύτερων ταλέντων στον κόσμο και θα εξασφαλίσει ευκαιρίες τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους μη φοιτητές.

Υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας για φοιτητές σε μη τεχνικές θέσεις;

Ναι. Για μια πλήρη λίστα των τεχνικών και μη τεχνικών ρόλων μας, ανατρέξτε στις ευκαιρίες εργασίας που έχουμε δημοσιεύσει.

Από ποιο πρόγραμμα τίτλου σπουδών προσλαμβάνετε;

Σας συνιστούμε να ελέγξετε κάθε θέση για να δείτε ποια προγράμματα ανταποκρίνονται καλύτερα στον τίτλο σπουδών σας.

Η πρακτική άσκηση στην Tesla είναι αμειβόμενη;

Ναι. Όλοι οι ασκούμενοι λαμβάνουν αποζημίωση για την εργασία τους.

Εάν επιλεχθώ, η Tesla εξασφαλίζει στους ασκούμενους βοήθεια για τη μετεγκατάσταση ή τη στέγασή τους;

Για τις περισσότερες τοποθεσίες, η Tesla θα παρέχει ένα επίδομα μετεγκατάστασης στους φοιτητές, εφόσον το ακαδημαϊκό ίδρυμα στο οποίο φοιτούν απέχει τουλάχιστον 50 μίλια από την τοποθεσία της εργασίας τους. Για όσους εργάζονται στο Gigafactory της Νεβάδα, διατίθενται κατοικίες εντός της εγκατάστασης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μπορώ να υποβάλω αίτηση για πρακτική άσκηση, εάν έχω ήδη αποφοιτήσει;

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης στις ΗΠΑ δημιουργούνται για να παρέχουν ευκαιρίες εργασίας σε φοιτητές. Οι ασκούμενοι πρέπει να έχουν καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα σχετικό πρόγραμμα και να εργάζονται ενεργά για τη λήψη του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τους. Εάν έχετε ήδη αποφοιτήσει, σας συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση για θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης οι θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να πληρούνται και από άτομα που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.

Δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr