Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θέσεις Πρακτικής ΆσκησηςΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) προσφέρει κάθε χρόνο περίπου 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε πολίτες της ΕΕ που, έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τον πρώτο κύκλο των πανεπιστημιακών σπουδών τους και έχουν αποκτήσει πτυχίο ή ισοδύναμο τίτλο σπουδών.  

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κατανέμονται σε δύο διαφορετικές περιόδους, καθεμία από τις οποίες διαρκεί πέντε μήνες:


  • 1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου (πρώτη περίοδος)
  • 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου (δεύτερη περίοδος)

Αίτηση

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανοίγει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δείτε το πλαίσιο με τίτλο «Πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση;» στην κορυφή της σελίδας. Για την υποβολή της αίτησής σας πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό σύστημα. Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν θα χρειαστεί να στείλετε δικαιολογητικά. Εάν σας προσφερθεί θέση πρακτικής άσκησης, θα κληθείτε να τα υποβάλετε στο στάδιο εκείνο.

Το Συμβούλιο λαμβάνει μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος, σας παρακαλούμε να μην περιμένετε έως την τελευταία ημέρα για να υποβάλετε την αίτησή σας.

Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στα αγγλικά και τα γαλλικά. Για να υποβάλετε αίτηση, πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά μία από τις δύο αυτές γλώσσες.

Στοιχεία διεύθυνσης στον λογαριασμό σας

Σε περίπτωση που αλλάξετε διεύθυνση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχετικά στοιχεία στον λογαριασμό σας. Η διεύθυνση αυτή χρησιμοποιείται τόσο για την προσφορά της θέσης πρακτικής άσκησης όσο και για τη διοικητική επεξεργασία του φακέλου σας, θεωρείται δε ως ο τόπος από τον οποίο προσλαμβάνεστε.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνει το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης καταλήγουν συχνά στον φάκελο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam). Ελέγχετε τακτικά τον φάκελο αυτό για εισερχόμενα μηνύματα με αποστολέα «Βureau de Stages» ή «Traineeship».

Διαδικασία επιλογής

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες που θα επιλεγούν για την πρώτη περίοδο θα ειδοποιηθούν το αργότερο τον Δεκέμβριο, ενώ όσοι/όσες επιλεγούν για τη δεύτερη περίοδο θα ειδοποιηθούν το αργότερο τον Ιούνιο.

Εάν επιλεγείτε

Εάν επιλεγείτε, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια προσφορά θέσης, στην οποία θα αναφέρονται η περίοδος της πρακτικής άσκησης και η υπηρεσία στην οποία θα εργαστείτε. Επίσης, θα κληθείτε να υποβάλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ορισμένα δικαιολογητικά προκειμένου να αποδείξετε τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.

Δεν θα γίνετε δεκτοί εάν δεν υποβάλετε το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Θα πρέπει να αποδείξετε όλα τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας (εκπαίδευση, επαγγελματική πείρα, γλωσσικές γνώσεις). Ως εκ τούτου, στην αίτησή σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε μόνο τα στοιχεία για τα οποία διαθέτετε δικαιολογητικά.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα σας στείλει μια σύμβαση πρακτικής άσκησης, την οποία θα πρέπει να υπογράψετε.

Τι θα χρειαστείτε εάν επιλεγείτε;

  • Ευανάγνωστο αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς σας
  • Αντίγραφο των πτυχίων σας ή άλλων επίσημων πιστοποιητικών
  • Εφόσον χρειάζεται, αποδεικτικό της επαγγελματικής σας πείρας
  • Αποδεικτικό ή τεκμηριωμένη δήλωση για τη γνώση των γλωσσών που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας

Εάν δεν επιλεγείτε

Η ΓΓΣ λαμβάνει πολλές αιτήσεις κάθε χρόνο για τις θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Δυστυχώς, οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόνον 100.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες που δεν θα επιλεγούν θα ενημερωθούν σχετικώς με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τα τέλη Δεκεμβρίου (για τις περιόδους πρακτικής άσκησης που αρχίζουν τον Φεβρουάριο) και έως τα τέλη Ιουνίου (για τις περιόδους πρακτικής άσκησης που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο).

Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε πρακτική άσκηση στη ΓΓΣ στο μέλλον και εξακολουθείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλογής, μπορείτε να υποβάλετε νέα αίτηση για την επόμενη περίοδο πρακτικής άσκησης.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης:

  • τηλεφωνικά: Τηλ.: +32 22813677
  • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr