Συρίγος: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών

Συρίγος: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών

"Είναι πολύ άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είμαστε έτοιμοι με το που χαλαρώσει λίγο η κατάσταση να επιτρέψουμε πρακτικές και κλινικές ασκήσεις".

Για τις κλινικές και τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος μετά την "Εξώδικη καταγγελία-διαμαρτυρία σε Υπουργείο Παιδείας από 59 φοιτητές για την πρακτική άσκηση" και την "Επιστολή 805 μεταπτυχιακών φοιτητών στον υφυπουργό Παιδείας για την πρακτική άσκηση".


Ο υφυπουργός Παιδείας σε σχέση με τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών, ανέφερε ότι «αυτήν την στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής». 

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr