Πρακτική Άσκηση στο Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για πτυχιούχους Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας

Πρακτική Άσκηση στο Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για πτυχιούχους Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας

Πρακτική Άσκηση: Έχεις τελειώσει τις σπουδές σου στην Νομική, στις Πολιτικές Επιστήμες, στις Ευρωπαϊκές σπουδές, στην Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση στην επικοινωνία, στη δημοσιογραφία ή στα μέσα ενημέρωσης και θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου κάνοντας πρακτική άσκηση; Αν ναι, τότε κάνε αίτηση τώρα για τις θέσεις πρακτικής άσκησης στο γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή.

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής εργάζεται για την προαγωγή της χρηστής διοίκησης σε επίπεδο ΕΕ. Ο Διαμεσολαβητής διερευνά αναφορές κακοδιοίκησης στο πλαίσιο των θεσμικών και λοιπών οργάνων της ΕΕ, ενώ προβαίνει επίσης σε προληπτική εξέταση ευρύτερων συστημικών ζητημάτων.


Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης σε πτυχιούχους πανεπιστημίου ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για τη δημόσια διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, για το πώς η διοίκηση της ΕΕ σχετίζεται με τους πολίτες.

Σκοπός της πρακτικής άσκησης είναι να δώσει σε νέους πτυχιούχους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το έργο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Ανάλογα με την κατεύθυνση της πρακτικής άσκησης που θα επιλέξουν, τα καθήκοντα των ασκουμένων, θα περιλαμβάνουν υποστήριξη για τη διερεύνηση καταγγελιών, συνδρομή στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας, συμμετοχή σε έργα ΤΠ ή στην έρευνα που σχετίζεται με το έργο του Διαμεσολαβητή. Οι ασκούμενοι εργάζονται υπό την άμεση εποπτεία μόνιμου ή άλλου υπαλλήλου του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, που συνήθως κατέχει θέση προϊσταμένου μονάδας ή ισοδύναμη.

Για αυτήν την περίοδο πρακτικής άσκησης, ο Διαμεσολαβητής προσφέρει πρακτική άσκηση στους παρακάτω τομείς:

  • Διαχείριση υποθέσεων [1] (έως 5 πρακτικές ασκήσεις)
  • Μέσα επικοινωνίας και επικοινωνίας (1 πρακτική άσκηση)

Για να κάνεις αίτηση πρέπει:

  • να είσαι υπήκοος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.
  • να έχεις πανεπιστημιακό πτυχίο στη Νομική, στις Πολιτικές Επιστήμες, στις Ευρωπαϊκές σπουδές, στην Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση στην επικοινωνία, στη δημοσιογραφία ή στα μέσα ενημέρωσης
  • να είσαι σε θέση να εργάζεσαι σε τουλάχιστον δύο από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η γνώση της γαλλικής και της αγγλικής, οι οποίες είναι οι γλώσσες εργασίας του Γραφείου του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, είναι απαραίτητη.

Κάνε αίτηση μέχρι τις: 31 Μαρτίου 2021

Διάρκεια: Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης έχουν διάρκεια 4 μηνών με παράταση μέχρι και τους 12 μήνες.

Επίδομα: περίπου 1200 € για τις Βρυξέλλες ή 1400 € για το Στρασβούργο. Επιπλεόν, θα προσφερθεί επίδομα στέγασης και κάλυψη αεροπορικών εξόδων.

Ο/ Η εκπαιδευόμενος ίσως χρειαστεί να εργάζεται μέσω τηλεργασίας  για μεγάλες περιόδους της πρακτικής του / της άσκησης, εξαιτίας της πανδημίας.

Πατήστε εδώ και εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr