Αίτημα για οικονομική στήριξη των φοιτητών που διέκοψαν την πρακτική τους άσκηση

Πρόταση για την προσθήκη των φοιτητών που διέκοψαν την πρακτική τους άσκηση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το επίδομα των 800€

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, απέστειλαν φοιτητές της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης με την οποία ζητούν την άμεση ένταξη όσων φοιτητών διέκοψαν την πρακτική τους άσκηση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την λήψη του επιδόματος των 800€.

«Εν μέσω της τραγικής κατάστασης που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, είναι σημαντικό να μην παραμερίζεται καμία κοινωνική ομάδα. Ως εκπρόσωποι φοιτητών, έχουμε την υποχρέωση να σκεφτόμαστε πως οι συμφοιτητές μας αλλά πάνω απ' όλα, συμπολίτες μας, βρίσκονται επίσης σε δύσκολη θέση καθώς δεν έχουν πηγή εισοδήματος και χρειάζονται την αρωγή μας» δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Γραμματέας της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ, Βασίλης Φράγκος, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 


Στην επιστολή των φοιτητών αναφέρονται: «Εδώ και μερικές εβδομάδες, όλη η χώρα βρίσκεται σε «αναστολή» λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων, όλα τα σχολεία και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτουργούν οδηγώντας σε μια πλήρη στασιμότητα. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των τομέων που επλήγη από την αναστολή εν μέσω πανδημίας, σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να έχουν όλοι οι φοιτητές που είχαν ξεκινήσει την πρακτική τους άσκηση. Όσοι είχαν ήδη αρχίσει την άσκησή τους  αναγκάστηκαν να τη διακόψουν χωρίς ενημέρωση σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν, καθώς και το αν θα εξασφαλιστεί η έως τώρα εργασία τους. 

»Στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί έως τώρα για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της κατάστασης, η κυβέρνηση εξέδωσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για επίδομα 800€ σε όσους πολίτες εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της πανδημίας με ταυτόχρονη ανάκληση όλων των απολύσεων και παράταση των συμβάσεων εργασίας». 

Και τονίζει: «Στα μέτρα αυτά ωστόσο δεν έχουν συμπεριληφθεί οι φοιτητές που διέκοψαν την πρακτική τους άσκηση αν και οι ίδιοι είχαν υπογράψει σύμβαση εργασίας η οποία διεκόπη επ’ αόριστον. Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που όλοι οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να μένει εκτός των μέτρων μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα όπως οι φοιτητές. Με βάση όλα τα παραπάνω και έχοντας υπόψη τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και τα συμφέροντα των φοιτητών, ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη προτείνουμε: 

  • Την άμεση ένταξη όσων φοιτητών διέκοψαν την πρακτική τους άσκηση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την λήψη του επιδόματος των 800€».

Την παραπάνω επιστολή συνυπογράφουν οι ΠΑΣΠ Αγρινίου, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΕΛΜΕΠΑ, Καλαμάτας, Καστοριάς, Οικονομικού Αθήνας, ΠΑΔΑ, Παντείου, ΠΑΠΕΙ, Πάτρας, ΠΕΔΔ, Ρεθύμνου. 

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν την Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr