Αναστέλλεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών!

Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη αναστέλλεται η πρακτική άσκηση για όλους τους φοιτητές

Οδηγίες ως προς την εφαρμογή της με αρ. πρωτ.Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ (Β΄783) στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σχετικά με την πρακτική άσκηση φοιτητών.

Με την με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10.3.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄783) επιβλήθηκε, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, η προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι) της ημεδαπής για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.


Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα συνολικότερα μέτρα τα οποία λαμβάνονται από την Πολιτεία, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ανωτέρω προσωρινή απαγόρευση, αναστέλλεται η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης τόσο των προπτυχιακών, όσο και των μεταπτυχιακών φοιτητών σε όλους τους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιείται μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης μετά το πέρας της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των Α.Ε.Ι. δύναται να παραταθεί για ίσο χρονικό διάστημα με αυτό της απαγόρευσης και έως τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση διεξαγωγής αυτής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κάθε πρόγραμμα σπουδών των Α.Ε.Ι., με την επιφύλαξη τυχόν αντίθετων ειδικών ρυθμίσεων στους επιμέρους Κανονισμούς των προγραμμάτων σπουδών των Α.Ε.Ι..

Παρακαλούμε όπως ενημερωθεί η διοικητική υπηρεσία κάθε Α.Ε.Ι., η οποία έχει ως αρμοδιότητα την υποστήριξη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, καθώς και οι Ιδρυματικοί Υπεύθυνοι της Πρακτικής Άσκησης κάθε Α.Ε.Ι., προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν για το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου, αφενός τους φοιτητές, οι οποίοι είτε διεξάγουν ήδη την πρακτική τους άσκηση, είτε επρόκειτο να ξεκινήσουν στο διάστημα μέχρι τις 24.03.2020, και αφετέρου τους φορείς υποδοχείς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις με αριθμ. πρωτ. 113/12.3.2020 οδηγίες, οποιαδήποτε διεκπεραίωση εγγράφων σχετικά με τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλα τα νέα που αφορούν την Πρακτική Άσκηση ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr