Χάνουν το έτος φοιτητές που ακόμη περιμένουν την μετεγγραφή τους - Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Χάνουν το έτος φοιτητές που ακόμη περιμένουν την μετεγγραφή τους - Τι καταγγέλλουν οι γονείς των φοιτητών

Μετεγγραφές Φοιτητών: Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να χάσουν το ακαδημαϊκό έτος βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής σε σχολές του τόπου κατοικίας. Κι αυτό γιατί οι αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν εξετάσει ακόμα τους φακέλους όσων ζητούν κατ εξαίρεση μετεγγραφή.

Γονείς των φοιτητών καταγγέλλουν πως οι νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2017, οι οποίοι έκαναν αίτηση για κατ εξαίρεση μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, δεν έχουν εξεταστεί από τις επιτροπές και ενώ ήδη το εαρινό εξάμηνο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.


Η διαδικασία που ξεκίνησε ηλεκτρονικά τον Σεπτέμβριο με τους 15.000 φοιτητές οι οποίοι πληρούσαν τα κοινωνικά κριτήρια για μετεγγραφή.

Ωστόσο παρ’ότι έχει ολοκληρωθεί, οι 3.000 φοιτητές που περιμένουν να αλλάξουν πανεπιστήμιο, κινδυνεύουν να χάσουν και την εξεταστική του Ιουνίου.

«Ουσιαστικά η χρονιά χάθηκε»

Όπως λένε οι γονείς, οι επιτροπές συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα να εξετάζουν ακόμα τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Νοέμβριο. «Εν υπολογίσετε σε αυτό το χρόνο και τις αργίες στις οποίες δεν συνεδριάζουν αλλά και το γεγονός οτι αν ενα μέλος απουσιάσει δεν υπάρχει αντικαταστάτης τότε καταλαβαίνετε, οτι η χρονιά χάθηκε για τα παιδιά μας», λέει η μητέρα ενός φοιτητή ο οποίος πηγαινοέρχεται στην Πάτρα προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς κάνουν λόγο για σκανδαλώδη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων καθώς θεωρούν πως τα 50 ευρώ με τα οποία αμείβονται τα μέλη των επιτροπών για κάθε συνεδρίαση, κρατούν «ομήρους» τα παιδιά τους τα οποία αδυνατούν να σπουδάσουν. Ακόμη, επισημαίνουν οτι η αυστηροποίηση των κριτηρίων για τις μετεγγραφές έχει μετατρέψει σε άπιαστο όνειρο τις σπουδές όσων παιδιών δεν μπόρεσαν να πιάσουν τη βάση σε σχολές του τόπου κατοικίας τους, γράφει το Newsit.

SOS: Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr