Στρατιωτικές Σχολές: Ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Αδελφών Φοιτητών

Στρατιωτικές Σχολές: Ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Αδελφών Φοιτητών

Στρατιωτικές Σχολές: Το συγκεκριμένο ζήτημα μετεγγραφών φοιτητών αδελφών σπουδαζόντων σε παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ήδη γνωστό στην Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία ενέκρινε και προώθησε σχετική πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επίλυσή του, προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε γραπτώς ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανής στην ερώτηση του Βουλευτή Αντώνη Μυλωνάκη.


Η ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Μετεγγραφές Φοιτητών Αδελφών σπουδαζόντων σε παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων»

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τον Ν.4609/2019 καταργήθηκε η δυνατότητα μετεγγραφής των αδελφών σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) και των Ανώτερων Στρατιωτικών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ), τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα τόσο μεταξύ τους όσο και από την περιφερειακή ενότητα, στην οποία οι γονείς διαμένουν.

Παρά την παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, προκειμένου στο άρθρο 76 του Ν. 4691/2020 να συμπεριληφθούν και τα αδέλφια που φοιτούν στις ανωτέρω στρατιωτικές σχολές, το αρμόδιο Υπουργείο δεν υιοθέτησε τέτοια προσέγγιση.
Υπενθυμίζεται ότι στην υπ'αριθμ. Φ.900"/2837/17446/02.12.2020 του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς σχετική ερώτηση, αρμόδιο να αναλάβει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία του, ήτοι τον Ν.4763/2020 δεν συμπεριέλαβε καμία τροποποίηση που να αφορά τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που σπουδάζουν σε παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι, η Κυβέρνηση επιλέγει να οδηγήσει σε υπέρογκα έξοδα οικογένειες στρατιωτικών που τα τέκνα τους φοιτούν σε παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, παραγνωρίζοντας δε ότι κάτι ανάλογο προβλέπεται για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Ερωτώνται οι Υπουργοί: 1) Προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να ενημερώσει και να συνδράμει το συνερωτώμενο Υπουργείο Παιδείας, ώστε αυτό να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία , για την επαναφορά της δυνατότητας μετεγγραφής των αδελφών σπουδαστών σε παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων; 2) 'Όλως εναλλακτικώς, σε τι ενέργειες θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να συμπεριληφθούν και η εν λόγω δυνατότητα μετεγγραφής, όπως ισχύει για τους λοιπούς 'Έλληνες πολίτες;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Υφ. Εθνικής Άμυνας: Τα πτυχία των ΑΣΣΥ δεν είναι ισότιμα με τα πτυχία των ΤΕΙ

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr