Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Φοιτητές δύο ταχυτήτων από την απόφαση για τις Αντιστοιχίες των Τμημάτων

Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Φοιτητές δύο ταχυτήτων από την παρούσα απόφαση για τις Αντιστοιχίες των Τμημάτων

Μετεγγραφές Φοιτητών 2020-2021: Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις τάξεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι αντιστοιχίσεις των Τμημάτων από τις οποίες εξαρτώνται και οι μετακινήσεις των φοιτητών, όπως για παράδειγμα στο θέμα των μετεγγραφών.

Με την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας, εμφανίζονται αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα αυτά που προήλθαν από τις συγχωνεύσεις, να μην αντιστοιχίζονται με όλα τα ομοειδή Τμήματα της χώρας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης δήλωσε στην "Θεσσαλία Τηλεόραση" πως «πριν από μερικές μέρες τα πανεπιστήμια βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αντιστοίχισης σχολών και τμημάτων τους σε συνθήκες δύο ταχυτήτων.


Αυτό σημαίνει στην πράξη πως για παράδειγμα ο φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών Λαμίας δεν μπορεί να μετεγγραφεί σε ένα παραδοσιακό μαθηματικό τμήμα της Αθήνας, ή της Θεσσαλονίκης, αλλά σε κάποιο άλλο νέο μαθηματικό τμήμα που έχει προκύψει».Το Πανεπιστήμιο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να εκδώσει διαμαρτυρία προς το υπουργείο Παιδείας, ενώ την ίδια κίνηση κάνουν και άλλα ΑΕΙ. Σημειώνεται πως πέρυσι δεν είχε παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα με τις αντιστοιχίσεις.

Μετεγγραφές Φοιτητών: Καθορίστηκαν οι Αντιστοιχίες των Τμημάτων για το 2020-2021

SOS για Μετεγγραφή: Την ενημερωτική σελίδα για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις μετεγγραφές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr