Μετεγγραφές φοιτητών Κυπριακής καταγωγής – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Μετεγγραφές φοιτητών Κυπριακής καταγωγής – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Μετεγγραφές Φοιτητών 2019-2020: Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής με το σύστημα αιτήσεων μετεγγραφής για φοιτητές που έχουν εισαχθεί με την ειδική κατηγορία των φοιτητών Κυπριακής καταγωγής θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ειδικής εφαρμογής των μετεγγραφών (https://transfer3.it.minedu.gov.gr).

Οι φοιτητές που έχουν κυπριακή καταγωγή και εισήχθησαν στα ημεδαπά Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α., σε ποσοστό καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄ αριθμ. Φ.151/20049/Β6/2007(Β΄272) Y.A., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δικαιούνται μετεγγραφής εφόσον συντρέχει μία τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:


α) έχουν αδελφό ή σύζυγο ή γονέα ή τέκνο, που φοιτά κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μετεγγραφής σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ημεδαπό Α.Ε.Ι.,

β) έχουν αδελφό ή σύζυγο ή γονέα ή τέκνο, που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 έτη. Το ποσοστό των μετεγγραφομένων είναι ίσο με το 1% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων, στις ειδικές κατηγορίες, με τις οποίες εισάγονται οι φοιτητές κυπριακής καταγωγής στα ημεδαπά Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α., κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η χορήγηση του δικαιώματος μετεγγραφής πραγματοποιείται κατά φθίνουσα σειρά του συνόλου

των μορίων, που ο δικαιούχος σωρεύει σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 52596/Ζ1/27-03-2017 (ΦΕΚ 1241 Β΄) Υ.Α.. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά την ανωτέρω μοριοδότηση μετεγγραφή χορηγείται στον αιτούντα, που συγκεντρώνει υψηλότερη μοριοδότηση από τα κοινωνικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής φοιτητές στα ημεδαπά Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. κυπριακής καταγωγής,  καλούνται από τις Σχολές ή τα Τμήματα, για τα οποία έχουν υποβάλει αίτηση μετεγγραφής να υποβάλλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει η συνδρομή των κριτηρίων των στοιχείων δ), ε), στ), η) και θ) της παρ. 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 (Α΄76) και του άρθρου 2 της με αρ.52596/Ζ1/27-3-2017Υ.Α.(ΦΕΚ 1241 Β΄), για τα οποία έχουν μοριοδοτηθεί:

  1. Εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής.
  2. Έγγραφο των αρμοδίων διοικητικών αρχών της Κύπρου, από το οποίο προκύπτει το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου μετεγγραφή φοιτητή κυπριακής καταγωγής.
  3. Βεβαίωση εγγραφής στο Τμήμα προέλευσης.
  4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εντός του τελευταίου εξαμήνου), εάν ο φοιτητής έχει μοριοδοτηθεί ως πολύτεκνος ή τρίτεκνος ή μη αναγνωρισμένο τέκνο άγαμης μητέρας.
  5. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα, εάν ο φοιτητής έχει μοριοδοτηθεί ως ορφανός από τον ένα ή και από τους δύο γονείς.
  6. Πιστοποιητικό από ιατρικό συμβούλιο της Κύπρου, στην περίπτωση που ο αιτών μοριοδοτείται λόγω αναπηρίας 67% και άνω του ιδίου ή των γονέων ή τέκνων ή αδελφών ή συζύγων.
  7. Πιστοποιητικό από Δημόσιο Ιατρικό Λειτουργό της Κύπρου, στην περίπτωση που ο αιτών δηλώνει ότι πάσχει ο ίδιος ή έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις, που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ. 151/17897/Β6/2014 (Β΄358) Κ.Υ.Α, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει. Στο εν λόγω πιστοποιητικό δέον όπως αναφέρεται επακριβώς η πάθηση, όπως αυτή ορίζεται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α..
  8. Βεβαίωση Τμήματος ή Σχολής, από την οποία προκύπτει ότι ο/η αδελφός/ή, σύζυγος, γονέας ή τέκνο είναι, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μετεγγραφής, φοιτητής του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε ημεδαπό Α.Ε.Ι..
  9. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αδελφού ή συζύγου ή γονέα ή τέκνου, από την οποία προκύπτει ότι διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 έτη.

Όλες οι πληροφορίες για τις Μετεγγραφές 2019-2020 μέσα από την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr