Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Μετεγγραφές Φοιτητών: Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7/12, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας των φοιτητών που δεν πήραν μετεγγραφή μετά τις ενστάσεις που έχουν κάνει.

Παρά τα αυξημένα μόρια που είχαν συγκεντρώσει οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές από τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, αδυνατούν να σπουδάσουν στις περιοχές των σχολών τους και πλέον προσπαθούν ώστε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το ζήτημα τους.


Κατά την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας:

1. Η συμμετοχή φοιτητών και γονέων δεν ήταν ικανοποιητική παρόλο που ήταν προγραμματισμένη μέρες πριν και αφορούσε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων (να αναφερθεί πως οι μετακινήσεις ήταν δύσκολες λόγω έλευσης Ερντογάν).

2. Αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με τους φοιτητές:

  • υπήρξε βεβαίωση από το υπουργείο ότι δε θα υπάρξει οικογένεια με οικονομικά προβλήματα που θα χρειαστεί να νοικιάσει πάνω από ένα σπίτι πέραν του τόπου κατοικίας.
  • οι εκπρόσωποι του υπουργείου θα θέσουν στον υπουργό το αίτημα για να επανεξετάσει το θέμα όσον άφορα τους φοιτητές με τα 5 μόρια,
  • οι εκπρόσωποι του υπουργείου υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν αίτημα στον υπουργό για να δεχθεί αντιπροσωπία λίγων ατόμων, αποτελούμενη από φοιτητές και γονείς,
  • εάν υπάρξουν σχόλες-τμήματα, τα οποία έχουν την δυνατότητα να δεχθούν και άλλα άτομα και το ζητήσουν από το υπουργείο εγγράφως, το υπουργείο θα το αντιμετωπισει αυτό θετικά.

3. Έχει οριστεί νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο τη Δεύτερα 18 Δεκεμβρίου.

Για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr