Φοιτητικό επίδομα διαβίωσης 500€ και αεροπορικού εισιτηρίου 200€ λόγω της ακρίβειας αποφάσισε η Κύπρος

Η Κύπρος αποφάσισε να παραχωρήσει φοιτητικό επίδομα διαβίωσης 500€ και αεροπορικού εισιτηρίου 200€ λόγω της ακρίβειας

Επιπλέον φοιτητικά επιδόματα λόγω της ακρίβειας στη στέγαση και αεροπορικά εισιτήρια. Τα παρακάτω ποσά θα λάβουν οι φοιτητές λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο την Κύπρο αποφάσισε τη διάθεση πρόσθετου ποσού ύψους €3.600.000, για παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων σε περισσότερους δικαιούχους. 


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε  η παραχώρηση επιδόματος διαβίωσης, ύψους 500 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους φοιτητές λόγω της ακρίβειας στη στέγαση.

Επιπρόσθετα, λόγω της αύξησης των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια εγκρίθηκε η παραχώρηση του επιδόματος αεροπορικού εισιτηρίου, ύψους 200 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους φοιτητές.

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητές στην Αθήνα: Το εισιτήριο ενσωματώνεται στο φοιτητικό πάσο

Σημειώνεται ότι το ποσό αφορά φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται σε πτυχίο και δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά τους κριτήρια τις €39000 βάση και της αίτησης που έκαναν για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021 -2022.

Το ποσό θα κατανεμηθεί σε φοιτητές που δεν πήραν ακόμα φοιτητικό επίδομα και συγκεκριμένα σε 2200 φοιτητές ποσό €200 για αεροπορικό εισιτήριο και σε 6200 φοιτητές επίδομα διαβίωσης €500.

Τέλος να αναφερθεί ότι οι δικαιούχοι δεν πρέπει να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς το ποσό θα εμβαστεί στους λογαριασμούς που ήδη η υπηρεσία επιδομάτων έχει στην κατοχή της. 

Αναλυτική ενημέρωση για τα Φοιτητικά Επιδόματα που δικαιούνται οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr