Επίθεση στα γραφεία φοιτητικής παράταξης στην Πάτρα – Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, λένε οι φοιτητές

Επίθεση στα γραφεία φοιτητικής παράταξης στην Πάτρα – Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, λένε οι φοιτητές

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές της φοιτητικής παράταξης Κυπρίων "Πρωτοπορία Πάτρας".

Από την χθεσινή επίθεση στο οίκημά τους καταγράφονται μόνο μικροτραυματισμοί και υλικές ζημιές.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, 10 περίπου αναρχικοί εισέβαλαν στο οίκημα της Πρωτοπορίας μετά την πορεία των Κύπριων φοιτητών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Εντός του οικήματος βρίσκονταν γύρω στους 40 Κύπριους φοιτητές της παράταξης. 

Αυτούσια η ανάρτηση της φοιτητικής παράταξης: 

"Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2018, ώρα 21:00

Η ημέρα της παράνομης ανακήρυξης του μορφώματος στα βόρεια του νησιού μας, ήταν το έναυσμα για άλλη μια αυταρχική πράξη. Εν μέσω ψυχολογικής φόρτισης, μετά το πέρας της Αντικατοχικής πορείας που κύλησε χωρίς παρατράγουδα, ήρθαμε στο οίκημα μας να συζητήσουμε για τα τεκταινόμενα. Ενώ είχαμε μείνει μόνο λίγα άτομα στο οίκημα δεχθήκαμε άνανδρη επίθεση από 15 κουκουλοφόρους-αντιεξουσιαστές, οι οποίοι ξεκίνησαν να ρίχνουν πέτρες στις τζαμαρίες και σε κοπέλες που βρίσκονταν έξω από το οίκημα. Εν μέσω συνθημάτων επιχείρησαν να μπουν μέσα στο οίκημα μας, αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Μετά από μάχη σώμα με σώμα καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε 1 εξ αυτών, βγάζοντας του τη κουκούλα και παραδίδοντας τον στις αρχές, οι οποίες καθυστέρησαν 20 λεπτά. Ευτυχώς, γιατί περί τύχης πρόκειται, εκτός από μικροτραυματισμούς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός, όπως και την βία που προκλήθηκε. Ελπίζουμε αυτή η πράξη βίας να είναι ο θεμέλιος λίθος μιας διαδικασίας αφύπνισης, που θα ταρακουνήσει κάποιους από τις καρέκλες τους και θα παρθούν μέτρα ,επιτέλους, για την εξάλειψη της ανομίας στη πόλη ΜΑΣ.

Όποιος και να κτυπήσει τον Ελληνισμό, πόσον μάλλον άπατρις, δεν θα λυγίσει. Δεν θα λυγίσουμε, γιατί:

«Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου,

κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ι-ξηλείψη,

κανένας, γιατί σιέπει την που τα 'ψη ο Θεός μου.

Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!»

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr