Απογοήτευση για τους Κύπριους φοιτητές της Πάτρας - Δεν προχώρησε η γραμμή Λάρνακα - Άραξος

Απογοήτευση για τους Κύπριους φοιτητές της Πάτρας - Δεν προχώρησε η γραμμή Λάρνακα - Άραξος

Το δρομολόγιο θα εξυπηρετούσε χιλιάδες Κύπριους φοιτητές, αλλά και Έλληνες της Πελοποννήσου που ζουν στην Κύπρο. Απογοήτευση ένιωσαν όσοι είχαν μάθει ότι μέχρι τα τέλη του Μαρτίου του 2018 θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου προς την Λάρνακα και το αντίστροφο.

Πρόκειται για μία αεροπορική γραμμή που σίγουρα θα εξυπηρετούσε χιλιάδες Κύπριους που διαμένουν στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, όπως και πολλούς Έλληνες που ζουν μόνιμα πλέον στο όμορφο νησί της Αφροδίτης.


Όσοι όμως μπήκαν στην σελίδα της Κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Airways: «The Ultimate Schedule» για να κλείσουν εισιτήριο από το αεροδρόμιο του Αράξου στην Λάρνακα της Κύπρου, είδαν ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν.

Η εταιρία προφανώς απέσυρε το ενδιαφέρον της για να δημιουργήσει ένα δρομολόγιο που θα ένωνε την Λάρνακα με το αεροδρόμιο του Αράξου. Κοιτάζοντας, άλλωστε, κανείς την σελίδα της, στην υποκατηγορία προορισμοί, δεν υπάρχει πουθενά η Δυτική Ελλάδα.

Είσαι Κύπριος Φοιτητής και σπουδάζεις στην Ελλάδα, μείνε ενημερωμένος πατώντας εδώ.

Υπάρχει η Αλεξανδρούπολη, η Σκιάθος, το Τελ Αβίβ, τα Ιωάννινα, η Κως, η Ρώμη, ο Άραξος όμως πουθενά. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας έκριναν ότι μία τέτοια γραμμή δεν θα είχε την ανάλογη ανταπόκριση, παρόλο που στην Πάτρα ζουν αρκετοί Κύπριοι φοιτητές που συχνά - πυκνά πηγαίνουν στο νησί τους.

Πέρα από αυτό η ακύρωση της γραμμής Λάρνακα Άραξος αποτελεί σίγουρα και ένα πλήγμα για τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας, αφού θα τόνωνε το τουριστικό ρεύμα από την Κύπρο στην περιοχή μας. Θυμίζουμε ότι το δρομολόγιο Λάρνακα - Άραξος ήταν να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 27 Μαρτίου, με δυο πτήσεις την εβδομάδα.

Οι πτήσεις τόσο από το αεροδρόμιο του Αράξου, όσο και από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης θα γίνονταν κάθε Τρίτη και Σάββατο και αντίστοιχο πρόγραμμα θα ακολουθούσε και το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Κύπριοι Φοιτητές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Φοιτητικά Επιδόματα

Patras Events

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr