Υφ. Παιδείας: Η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων

Υφ. Παιδείας: Η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων

Εξ αποστάσεως, κι όχι δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο.

Η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων.


«Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν παρουσία, ανέφερε, ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Τέλος, και σχετικά με τη διαζώσης διδασκαλία, ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», κατέληξε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr