ΕΥΔΟΞΟΣ: Ξεκινούν οι δηλώσεις συγγραμμάτων - Αποφασίστηκε η κατ'οίκον διανομή τους!

ΕΥΔΟΞΟΣ: Ξεκινούν οι δηλώσεις συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020- 2021 - Αποφασίστηκε η κατ'οίκον διανομή τους!

Φοιτητικά Συγγράμματα (Εύδοξος): Τα «Φοιτητικά Νέα» το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, σας ενημερώνουν μέσα από το παρόν άρθρο, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δηλώσεις και τη διανομή των φοιτητικών/διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές για το Χειμερινό Εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. 

Σχετικά με τις δηλώσεις των φοιτητικών συγγραμμάτων και τη διανομή αυτών στους φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, τα «Φοιτητικά Νέα» σας γνωστοποιούν μέσα από το παρόν άρθρο:


1. Την προθεσμία για τις δηλώσεις των συγγραμμάτων

2. Πώς θα γίνει η διανομή των συγγραμμάτων,

3. Πότε θα ξεκινήσει η διανομή των συγγραμμάτων,

και γενικότερα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σύστημα δηλώσεων-διανομής συγγραμμάτων Εύδοξος.

Δηλώσεις συγγραμμάτων

Οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές μέσα από την πλατφόρμα Εύδοξος στο eudoxus.gr θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020.

Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τους συμφοιτητές σου ;)

Διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία, συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που η Γραμματεία ενός Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης της υποβολής δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει η τιθέμενη από τη Γραμματεία κάθε Τμήματος ημερομηνία, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι εντός της ως άνω τιθέμενης προθεσμίας.

Τα «Φοιτητικά Νέα» επισημαίνουν ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα συγγράμματα που θα επιλεγούν πρέπει να αντιστοιχούν στα μαθήματα που έχουν δηλωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΕΥΔΟΞΟΣ θα μπλοκάρει το λογαριασμό του χρήστη.  

Πώς θα γίνει η διανομή των συγγραμμάτων

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας γνωστοποιούν ότι σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β. Διγαλάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, ορίστηκε ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού COVID-19, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier).

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτεια και την Κύπρο.

Για τον λόγο αυτό, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, Ταχυδρομικό Κώδικα, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα και Σχόλια Παράδοσης, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Πότε θα ξεκινήσει η διανομή

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία της διανομής των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 υλοποιείται και ολοκληρώνεται σύμφωνα με τους όρους της Απόφασης (των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών), ανεξάρτητα εάν η εκπαιδευτική διαδικασία στα Α.Ε.Ι και τις Α.Ε.Α. πραγματοποιείται εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία .

Τέλος, επισημαίνεται ότι η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων ή η διανομή συγγραμμάτων τα οποία εμφανίζουν διαφορές από την ανάρτηση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ», εκτός από προβλήματα τα οποία προκαλούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσουν και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδοτικούς οίκους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστούν παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «ΕΥΔΟΞΟΣ» και της σχετικής νομοθεσίας.

Για να δείτε τον ΟΔΗΓΟ Δήλωσης Συγγραμμάτων πατήστε ΕΔΩ.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας υπενθυμίζουν ότι κατ' εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11-5-2016), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Πρωτοετείς Φοιτητές για τα Φοιτητικά Συγγράμματα, ΕΔΩ.

Συχνές Ερωτήσεις

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr