1.160.000 συγγράμματα ταξιδεύουν για τα σπίτια των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα -Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές!

1.160.000 συγγράμματα ταξιδεύουν για τα σπίτια των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα -Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές!

Φοιτητικά Συγγράμματα: Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ) καλεί τους φοιτητές ή τους εκπρόσωπους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα στις διευθύνσεις παραλαβής που έχουν δηλώσει. Επίσης όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατηρούν ενεργοποιημένους τους αριθμούς τηλεφώνων που έχουν δηλώσει, έτσι ώστε η παράδοση των συγγραμμάτων από τις εταιρείες Courier να καταστεί εφικτή.

Ακόμη, οι εκδότες καλούν όσες εταιρείες ταχυμεταφορών αποδέχθηκαν να συμμετέχουν στο έργο, να στηρίξουν και εκείνες από την πλευρά τους την Εκπαίδευση στη χώρα μας, να δώσουν την απαραίτητη προτεραιότητα που απαιτείται στις παραδόσεις των συγγραμμάτων κατ’ οίκον, δεδομένου του μικρού χρονικού περιθωρίου (μέχρι τις 15 Ιουνίου).


Πιο αναλυτικά οι εκδότες τονίζουν:

• Συνεχίζεται με επιτυχία  η παράδοση Κατ’ οίκον των Συγγραμμάτων στους Φοιτητές

Οι Εκδότες ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ανέλαβαν έξοδα αποστολής άνω των 3.000.000 ευρώ

Αγωνία αν θα τα καταφέρουν οικονομικά όλοι οι Εκδοτικοί Οίκοι

Αυτές τις ημέρες περισσότερα από  1.160.000 βιβλία ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να φτάσουν εγκαίρως στους Έλληνες Φοιτητές οι οποίοι, σύμφωνα με τις επιλογές τους, επιβεβαίωσαν εμπράκτως την αδήριτη ανάγκη τους για το έντυπο σύγγραμμα, το αναντικατάστατο εργαλείο των σπουδών τους. 

Οι εκδότες, υπερβάλλοντας εαυτόν, δίχως δεύτερη σκέψη ανέλαβαν το πρωτόγνωρο επιχειρηματικό εγχείρημα της παράδοσης κατ’ οίκον των βιβλίων στους φοιτητές με ασφάλεια, σε μόλις 45 ημέρες.

Χρηματοδοτούν αποκλειστικά το κόστος των 3.000.000 ευρώ στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε –και σε αυτή την εξεταστική περίοδο– οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στο έντυπο σύγγραμμα που τόσο έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όσες εταιρείες ταχυμεταφορών αποδέχθηκαν να συμμετέχουν στο έργο, να στηρίξουν και εκείνες από την πλευρά τους την Εκπαίδευση στη χώρα μας, να δώσουν την απαραίτητη προτεραιότητα που απαιτείται στις παραδόσεις των συγγραμμάτων κατ’ οίκον, δεδομένου του μικρού χρονικού περιθωρίου (μέχρι τις 15 Ιουνίου).

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος εναπόκειται ΚΑΙ σε αυτές.

• Αναφέρουμε ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου υπερβαίνει τις συμβατικές υποχρεώσεις των Εκδοτών έναντι του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι αυτές περιορίζονται στη διανομή των συγγραμμάτων από σημεία διανομής και όχι στην παράδοση κατ’ οίκον. Η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να μην συμβάλλει στο εγχείρημά μας έρχεται να προστεθεί στην ήδη σκληρή πραγματικότητα: οι Εκδοτικοί Οίκοι της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για 3 εξάμηνα και για βιβλία που έχουν ήδη παραδοθεί.

• Είναι εύλογη η αγωνία όλων μας εάν θα καταφέρουν όλοι οι Εκδοτικοί Οίκοι να ανταποκριθούν οικονομικά στο εξαιρετικά κοστοβόρο έργο καθώς –εκτός από την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί από το lockdown λόγω του κοροναϊού– μέχρι σήμερα ΔΕΝ υλοποιείται η έγγραφη, διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας και οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για ταχεία εξόφληση των οφειλόμενων.

Συνεχίζουμε το έργο της κατ’ οίκον παράδοσης των συγγραμμάτων και αναμένουμε, αντιστοίχως το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι συνθήκες είναι αμείλικτες και οι ανάγκες επείγουσες.

• Καλούμε τους φοιτητές ή τους εκπρόσωπους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα στις διευθύνσεις παραλαβής που έχουν δηλώσει. Καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να διατηρούν ενεργοποιημένους τους αριθμούς τηλεφώνων που έχουν δηλώσει, έτσι ώστε η παράδοση των συγγραμμάτων από τις εταιρείες Courier να καταστεί εφικτή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr