Erasmus Mundus PUEDES, Αιτήσεις, προθεσμία, φοιτητές, 2015 2016 Erasmus Mundus PUEDES: Ευκαιρίες μετακίνησης σε προπτυχιακούς φοιτητές

Erasmus Mundus PUEDES: Ευκαιρίες μετακίνησης σε προπτυχιακούς φοιτητές...

Το πρόγραμμα Erasmus Mundus “PUEDES” προσφέρει ευκαιρίες μετακίνησης σε προπτυχιακούς φοιτητές,  υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Αιτήσεις - προθεσμία


Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του ιστοτόπου του προγράμματος και η προθεσμία υποβολής είναι η 1η Μαρτίου 2016.

Διεύθυνση ιστοτόπου: http://www.puedes.eu/inicio

Τί είναι το Erasmus Mundus “PUEDES”

Η Δράση 2 του Erasmus Mundus - PUEDES έχει βραβευτεί από τον EACEA στο πλαίσιο της πρόσκλησης EACEA/38/12. Το βραβείο ανακοινώθηκε στις 11 Ιουλίου 2013 και ο αριθμός της Σύμβασης Επιδότησης είναι 2013-2586 / 001-001-EM Δράση 2 - Συμπράξεις. Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι € 4.138.275 για το σύνολο του προγράμματος.

Η PUEDES (Participación Universitaria para El Desarrollo Económico y Social en Latinoamérica) κοινοπραξία αποτελείται από 20 τακτικά συνεργαζόμενα πανεπιστήμια συν 10 ΑΕΙ τα οποία συνδέονται με άλλους οργανισμούς και ιδρύματα. Η Επιτροπή σκοπεύει να χτίσει ένα πρόγραμμα κινητικότητας που πηγαίνει πέρα ​​από τον αριθμό των υποτροφιών που μπορούν να ανατεθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του έργου, τόσο για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λατινική Αμερική όσο και για το προσωπικό. Το έργο δημιουργεί μια ευκαιρία για την εδραίωση των θεσμικών σχέσεων των εταίρων και να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες για συνεργασία.

Το έργο PUEDES θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουν το προφίλ των εταίρων και να ενισχύσει τη συνεργασία με μια νέα γεωγραφική περιοχή. Οι εταίροι θα προωθήσουν τη συμμετοχή των μαθητών από ευάλωτες ομάδες ή ομάδες κοινωνικού ή οικονομικού αποκλεισμού (TG3) αφιερώνοντας τους την 26% της συνολικής κινητικότητας.

Οι θέσεις που προσφέρονται από τους εταίρους της ΕΕ καλύπτει όλα τα θεματικά πεδία στο πλαίσιο της πρόσκλησης, ιδιαίτερα στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως βασικές προτεραιότητες για την προώθηση του Πανεπιστημίου και την συμμετοχήτου στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μηχανικών και Τεχνολογίας, Δίκαιο, Ιατρικές Επιστήμες και Κοινωνικών Επιστημών.

Οι θέσεις Κινητικότητας στο Λος Άντζελες συγκεντρώνεται σε περιοχές μελέτης με μακρά παράδοση όπως Γεωπονικών Επιστημών ή Γεωλογίας και κάποιες άλλες αξιόλογες αυτές όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αλλαγή του κλίματος ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάθεση συνολικά 190 υποτροφιών. Σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος θα πρέπει να έχουν συναφθεί έως τον Ιούλιο του 2017 ημερομηνία κατά την οποία το έργο θα τελειώσει.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr