Εμπειρίες Erasmus: Παναγιώτης Βεργούλης, Προπτυχιακός Υπότροφος

Εμπειρίες Erasmus: Παναγιώτης Βεργούλης, Προπτυχιακός Υπότροφος

Ονομάζομαι Παναγιώτης Βεργούλης και είμαι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Μεταλλείων- Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην διάρκεια των σπουδών μου είχα την τιμή να βραβευθώ από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τέσσερις φορές λαμβάνοντας τις αντίστοιχες υποτροφίες επίδοσης, η τελευταία εκ των οποίων μου δόθηκε με την ολοκλήρωση του προπτυχιακού κύκλου σπουδών μου ως πρώτος αποφοιτήσας της σχολής για το έτος 2011.

Η προσφορά του ΙΚΥ ήταν ανεκτίμητη, καθώς με επηρέασε για πάντα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την πρώτη υποτροφία που έλαβα το 2006 όταν ήμουν ακόμα μόλις στο πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ένα βαθύτερο νόημα στο χαρτί εκείνο, κάτι σαν ένα μείγμα επιβράβευσης μιας δύσκολης προσπάθειας με ταυτόχρονη όμως υποχρέωση να μην αλλάξω τίποτα στην αφοσίωσή μου στο αντικείμενο των σπουδών μου, να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο και να μην σταματήσω ποτέ να θέτω νέους δημιουργικούς στόχους. Η στήριξη του ΙΚΥ στο ακαδημαϊκό μου ταξίδι ήταν αναντίρρητα καθοριστική. Με βοήθησε να θεμελιώσω στέρεα τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία είχα γαλουχηθεί και να καταλάβω την αξία του να αγαπάς ό, τι κάνεις και να το κάνεις όσο πιο καλά μπορείς.


Επιπρόσθετα, το ΙΚΥ μου έδωσε την οικονομική δυνατότητα να βρεθώ σε ορισμένα σημαντικά επιστημονικά συνέδρια και να παρουσιάσω τις ιδέες μου στον ευρύτερο ακαδημαϊκό ερευνητικό χώρο. Και κάπως έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα της επιστημονικής στήλης στην οποία αρθρογραφώ για το ειδησεογραφικό portal Sτάση News. Η στήλη λέγεται «Ο Επιστήμονας» και παρουσιάζει επιστημονικά άρθρα σε μορφή δοκιμίου ή αποτελέσματα ερευνών μου, δίνοντας εντούτοις την δυνατότητα φιλοξενίας ενός άρθρου κάποιου διακεκριμένου ή μη ερευνητή μια φορά τον μήνα. Σκοπός, η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και του ερευνητικού τρόπου σκέψης στο ευρύ κοινό, πράγμα το οποίο δυστυχώς είναι αδύνατο να επιτευχθεί στα διεθνή αμιγώς επιστημονικά και άκρως ειδικευμένα συνέδρια.

Εμπειρίες Erasmus - Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr