Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος ΔΣ ΙΚΥ: Καλοτάξιδο λοιπόν το νέο πρόγραμμα Erasmus+ Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος ΔΣ ΙΚΥ: Καλοτάξιδο λοιπόν το νέο πρόγραμμα Erasmus+

Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος ΔΣ ΙΚΥ: Καλοτάξιδο λοιπόν το νέο πρόγραμμα Erasmus+

"Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη των Ερασμιτών καλείται να σταθεί στο ύψος της, να εμπιστευτεί την Ελλάδα και να προχωρήσει μαζί της για το καλό των Ευρωπαϊκών λαών, για πρόοδο, ευημερία, ανάπτυξη, ελευθερία, δημοκρατία. Για μια Νέα Ευρώπη"!

Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος ΔΣ ΙΚΥ


Τον Ιανουάριο του '14 και λόγω της ελληνικής προεδρίας το πρόγραμμα Erasmus+, ξεκίνησε τιμητικά από την Αθήνα παρουσία της τότε επιτρόπου κας. Ανδρούλας Βασιλείου, πολλών υπουργών παιδείας χωρών της ΕΕ και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόεδρος του ΙΚΥ, Αναπ. καθ. Έφη Μπάσδρα, στην ομιλία της τότε είπε: "Με το νέο πρόγραμμα Erasmus+ περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι θα λάβουν υποστήριξη για σπουδές, εργασία ή εθελοντισμό στο εξωτερικό, πάνω απο 2 εκατομμύρια φοιτητές της ανώτατης εκπαίδευσης, 650.000 φοιτητές επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητευόμενοι, και περισσότεροι από 500.000 νέοι που θα συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγών ή εθελοντισμού στο εξωτερικό.

Αξιότιμοι κύριοι, φιλες και φιλοι,

Όλοι αυτοί ανήκουν στην περiφημη γενιά του Erasmus.

Η πρώτη γενια του Erasmus έχει ήδη ενηλικιωθεί.

Το αφήγημα της Ευρώπης είναι πλέον στα χέρια τους.

Στα χέρια εκατομμυρίων νέων ανδρών και γυναικών που πέρασαν και θα περάσουν τη δεκαετία των '20 χρόνων τους μοιράζομενοι, αυτή είναι η πιο δυνατή λεξη στα κοινα ευρωπαϊκά προγράμματα, ΜΟΙΡΑΖΟΜΕΝΟΙ γραφεία, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, φοιτητικές εστίες, και κυρίως ΜΟΙΡΑΖΟΜΕΝΟΙ εμπειρίες, χαρές, γνώση, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτοί λοιπόν μαζί με μας που θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα έχουν ενα καθήκον και μια υποχρέωση: το αφήγημα αυτο να το ταξιδέψουν σε ανοιχτές οραματικές θάλασσες για το καλό των λαών της Ευρώπης!

Το σήμα της ελληνικής προεδρίας είναι ενα καραβακι με φουσκωμένα απο ούριο άνεμο τα πανιά. Φορτωμένο με ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες ανθρώπων για το καλύτερο αύριο των ευρωπαϊκών λαών.

Για πρόοδο, ευημερία, ανάπτυξη, ελευθερία, δημοκρατία.

Καλοτάξιδο λοιπόν το νέο πρόγραμμα Erasmus+!

Καλή μας επιτυχία και καλή ευόδωση των στόχων ενός προγράμματος που σχεδάαστηκε με τόσο μεράκι και ευρωπαϊκό όραμα και υποσχόμεθα ότι θα υλοποιηθεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο!"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr