Οδηγός για το πρόγραμμα Erasmus+ για την ενημέρωση των φοιτητών 

Ο οδηγός του προγράμματος Erasmus+.αποτελεί εργαλείο για οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+.

Απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδια φέρονται να αποτελέσουν:

-συμμετέχοντες οργανισμούς: δηλαδή οργανισμούς, ιδρύματα και φορείς που διοργανώνουν δραστηριότητες στηριζόμενες από το πρόγραμμα•


-συμμετέχοντες: δηλαδή φυσικά πρόσωπα ( φοιτητές , εκπαιδευόμενοι, μαθητευόμενοι, μαθητές, ενήλικοι εκ παιδευόμενοι, νέοι, εθελοντές ή καθηγητές, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας και επαγγελματίες στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού, κ.λπ.), οι οποίοι συμμετέχουν σε δρ αστηριότητες που διοργανώνονται από τους συμμετέχοντες οργανισμούς.

Χιλιάδες σχέδια υποβάλλονται κάθε χρόνο από οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό τη λήψη χρηματοδοτικής στήριξης μέσω του προγράμματος Erasmus+• για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή έχει θεσπίσει μια διαφανή διαδικασία αξιολόγησης με στόχο την παροχή επιχορηγήσεων για τα καλύτερα σχέδια:

- για τις περισσότερες δράσεις, όλοι οι κανόνες και οι προϋποθέσεις για τη λήψη επιχορήγησης μέσω του προγράμματος διευκρινίζονται στον παρόντα οδηγό•

-για ορισμένες άλλες δράσεις, οι οποίες απλώς αναφέρονται επιγραμματικά στον παρόντα οδηγό προγράμματος, οι κανόνες και οι προϋποθέσεις για τη λήψη επιχορήγησης περιγράφονται σε ειδικές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπ ή ή εξ ονόματός της. Κατά τον σχεδιασμό μιας αίτησης, οι εν δυνάμει συμμετέχοντες οργανισμοί μπορούν επίσης να αντλούν έμπνευση και πληροφορίες και από άλλα έγγραφα αναφοράς• ορισμένα από τα έγγραφα αυτά αναφέρονται στο παράρτημα IV του παρόντος οδηγού.

Τ Ι ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Ο ΔΗΓΟΣ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο οδηγός προγράμματος αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

-Στο Μέρος Α παρουσιάζεται μια γενική επισκόπηση του προγράμματος. Παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τους στόχους, τις προτεραιότητες και τα βασικά χαρακτηριστικ ά του προγράμματος, τις χώρες του προγράμματος, τις δομές υλοποίησής του και τον συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό. Η συγκεκριμένη ενότητα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να έχουν μια γενική εικόνα του πεδίου εφαρμογής και της διάρθρωσης του προγράμματος.

-Σ το Μέρος Β περιλαμβάνονται συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος που καλύπτονται από τον παρόντα οδηγό. Η εν λόγω ενότητα απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των σχεδί ων που λαμβάνουν υπο στήριξη από το πρόγραμμα. Οι πληροφορίες που παρέχονται στην εν λόγω ενότητα αναλύονται περαιτέρω στο παράρτημα Ι του παρόντος οδηγού.

-Στο Μέρος Γ παρατίθενται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες για την υποβολή αίτησης για επιχορήγηση και την επιλογή των σχεδίων, καθώς και τις χρηματοδοτικές και διοικητικές διατάξεις που συνδέονται με την παροχή επιχορήγησης μέσω του προγράμματος Erasmus+. Η εν λόγω ενότητα απευθύνεται σε όσους προτίθενται να υποβάλουν πρόταση σχεδίου στ ο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr