Το ΕΚΠΑ υποδέχτηκε 172 εισερχόμενους φοιτητές ERASMUS

Το ΕΚΠΑ υποδέχτηκε 172 εισερχόμενους φοιτητές ERASMUS

Το ΕΚΠΑ υποδέχτηκε διαδικτυακά, στις 9/2 συνολικά 172 εισερχόμενους φοιτητές στο πλαίσιο των προγραμμάτων ERASMUS+ και ERASMUS MUNDUS αλλά και φοιτητές διεθνών ανταλλαγών στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών. Οι φοιτητές αυτοί προέρχονται από 31 χώρες, κυρίως της Ευρώπης (οι περισσότεροι από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία) και από χώρες όπως η Ινδονησία, η Γεωργία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ινδία και η Αιθιοπία.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, στον εισαγωγικό του χαιρετισμό τόνισε τη σημασία της κινητικότητας για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των φοιτητών. Επεσήμανε ότι η διεθνοποίηση ως βασικός στόχος της στρατηγικής του Ιδρύματος συνέβαλε στην συνεργασία με ακαδημαϊκό προσωπικό και Ιδρύματα του εξωτερικού για από κοινού ανάπτυξη της έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης τόνισε ότι λόγω υψηλού ποσοστού εμβολιασμένων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, το ΕΚΠΑ μπόρεσε να λειτουργήσει το τρέχον έτος με μαθήματα και πρακτική άσκηση των φιλοξενούμενων φοιτητών με φυσική παρουσία και να προχωρήσει στην επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων.


Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Καραδήμας παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για το Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα για την μεγάλη αύξηση του αριθμού διεθνών συνεργασιών και φοιτητικής κινητικότητας ενώ αναφέρθηκε στο CIVIS, τη συμμαχία των 10 -πλέον- Πανεπιστημίων στην οποία ανήκει το ΕΚΠΑ, και τους κύριους στόχους της, δηλ. την εκτεταμένη ανταλλαγή φοιτητών και προσωπικού μεταξύ των μελών της καθώς και την ανάπτυξη από  κοινού ερευνητικών και πλήθους άλλων δράσεων.

Η καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Γεωργία Βαρζελιώτη παρουσίασε το καινοτόμο διατμηματικό μάθημα Contemporary Greece το οποίο προσφέρεται σε όλους τους διεθνείς φοιτητές ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών τους.

Ο καθηγητής Ελληνικής Γλώσσας Ηλίας Κολοκούρης έκανε παρουσίαση του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των δυνατοτήτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς φοιτητές.

Άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Φωτεινή Φρύδα, η υπεύθυνη εισερχόμενων φοιτητών του τμήματος Δήμητρα Βελλινιάτη, η Αλεξάνδρα Σουλιώτη ως εκπρόσωπος των εξερχόμενων φοιτητών Erasmus του ΕΚΠΑ, μέλη του συλλόγου φοιτητών Erasmus του ΕΚΠΑ ESNKAPA που παρουσίασαν τις δράσεις του καθώς και εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής HELMSIC με πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το COVID-19 στην Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr