Η Σχολή Ικάρων συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με το "Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο"

Η Σχολή Ικάρων συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με το "Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο"

Στρατιωτικές Σχολές: Η Σχολή Ικάρων, μετά από εμπεριστατωμένη πρόταση που υπέβαλλε στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), έλαβε έγκριση χρηματοδότησης για την ανάληψη της υλοποίησης της Στρατηγικής Σύμπραξης «Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο (International Air Force Semester – IAFS)» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Στη Στρατηγική Σύμπραξη, εκτός από τη Σχολή Ικάρων ως συντονιστή του Προγράμματος, συμμετέχουν η Αεροπορική Ακαδημία της Πορτογαλίας, η Ακαδημία «Henri Coanda» της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρουμανίας καθώς και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Άμυνας και Ασφάλειας (European Security and Defence College – ESDC) ως συνεργαζόμενος εταίρος.


Στόχος της Στρατηγικής Σύμπραξης είναι η δημιουργία ενός κοινού εξαμήνου σπουδών το οποίο θα επιτρέπει τις ανταλλαγές δοκίμων και προσωπικού μεταξύ των Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Ακαδημιών, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Μετά την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Σύμπραξης, οι ανταλλαγές θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με στόχο να ενισχύσουν την εξωστρέφεια, συνεισφέροντας τα μέγιστα στη διαδικασία διεθνοποίησης (internationalization) των εμπλεκομένων Ακαδημιών.

Η προσπάθεια αυτή συνάδει με την παράδοση αριστείας που χαρακτηρίζει την Σχολή Ικάρων αφού θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους Ικάρους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα διεθνές περιβάλλον και να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες και αξίες, μεταξύ αυτών, την απόκτηση ηγετικών χαρακτηριστικών, τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας, καθώς και τον σεβασμό διαφορετικών πολιτισμών.

Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται το Φθινόπωρο του 2020. Συντονιστής του έργου είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Ικάρων Δρ. Παναγιώτης Καράμπελας.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr