«Ημέρες Erasmus 2020»

«Ημέρες Erasmus 2020»

Erasmus+: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων για τη δράση «Ημέρες Erasmus 2020», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020.

Οι «Ημέρες Erasmus 2019» γιορτάστηκαν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη με 4.000 εκδηλώσεις σε 53 χώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων προβλήθηκε ο αντίκτυπος του προγράμματος Erasmus+ και αναδείχθηκαν οι θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα από όλους όσοι δραστηριοποιούνται είτε ως  διαχειριστές σχεδίων (project managers), είτε ως συμμετέχοντες (μαθητές, φοιτητές,  μαθητευόμενοι, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, άτομα που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα Νεολαία).


Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 100 φορείς, σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλοι οργανισμοί - δικαιούχοι του Προγράμματος, από τον Έβρο έως την Κρήτη, διοργάνωσαν για τρεις μέρες εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις, συζητήσεις, δρώμενα κ.ά., κατατάσσοντας τη χώρα μας στις 10 πρώτες πανευρωπαϊκά σε αριθμό εκδηλώσεων και επισκεψιμότητας στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης!

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο: «Γιορτή Erasmus Days 2019- Eίσαι στην καρδιά της Ευρώπης!», σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.erasmusdays.eu είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.

Κατεβάστε την πανευρωπαϊκή μελέτη αντικτύπου 2019 εδώ.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr