Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Αυξημένη φοιτητική κινητικότητα μέσω του Erasmus+

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Αυξημένη φοιτητική κινητικότητα μέσω του Erasmus+

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται πρώτο ανάμεσα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργάνωσε τον προηγούμενο μήνα Ενημερωτική Ημερίδα για το πρόγραμμα Erasmus+ στη νέα καφετέρια του Πανεπιστημίου, Coffeeology101, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση φοιτητών και καθηγητών για τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ), οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα κινητικότητας των νέων και εθελοντικής εργασίας.


Δυναμικά παρόντες ήταν το Erasmus Student Network - Nicosia (ESN), το YEU Cyprus, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, το Youth Dynamics, το PlanBe - Plan it Be it, ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), το Student Life, αλλά και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Οι οργανισμοί παρείχαν ενημερωτικό υλικό και σχετικά δώρα στους παρευρισκόμενους.

Το ERASMUS+ είναι εμπειρία ζωής!

Την επιτυχία της εκδήλωσης ακολούθησε η πρόσφατη δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των τελευταίων στατιστικών του προγράμματος Erasmus+, οι οποίες επιβεβαιώνουν την σταθερή αύξηση της συμμετοχής της Κύπρου στο πρόγραμμα τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, υπήρξαν συνολικά 747 εξερχόμενοι και 1013 εισερχόμενοι συμμετέχοντες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016.

Στην ίδια δημοσίευση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας λαμβάνει την πρώτη θέση ως προς τον αριθμό κινητικότητας φοιτητών που φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και κατατάσσεται πρώτο όσο αφορά τη διεθνή κινητικότητα, η οποία επικεντρώνεται σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δράση αυτή, είναι μία από τις νεώτερες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ευχαριστεί θερμά όλους τους οργανισμούς που συμμετείχαν στην πρώτη Ενημερωτική Ημερίδα του προγράμματος Erasmus+. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετικής σημασίας και βοηθά στη διεύρυνση της δημοτικότητας του προγράμματος Erasmus+ στην Κύπρο γενικότερα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr