Δύο νέα προγράμματα Erasmus+ στη Γαλλία

Δύο νέα προγράμματα Erasmus+ στη Γαλλία

Τύπος: Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS)

Πού; Μπορντό, Γαλλία


Ποιοι; 1 άτομο 18-30 χρονών (σε κάθε πρόγραμμα)

Πότε; Nοέμβριος 2017 – Αύγουστος 2018

Τίτλος: “Social Service & Community Work+ Social Development”

H Hellenic Youth Participation δίνει την ευκαιρία σε 2 νέους/ες να συμμετέχει σε 2 προγράμματα EVS στην Γαλλια.

Πρόγραμμα Social Service:

Ο εθελοντής θα συνεργαστεί με την κοινωνική λειτουργό και θα βοηθάει άτομα με νοητική υστέρηση τα οποία μένουν μόνοι τους. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα άτομα αυτά να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να διατηρήσουν τους κοινωνικούς δεσμούς και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Παράλληλα ο εθελοντής θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί στον οργανισμό φιλοξενίας και να λάβει εμπειρία στην διοργάνωση και υλοποίηση σχεδίων και προγραμμάτων.

Community Work+ Social Development:

Ο εθελοντής θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με νέους και εφήβους και να σχεδιάσει μαζί τους δημιουργικές δραστηριότητες. Ο εθελοντής θα συμμετέχει σε δραστηριότητες προώθησης της δικής του χώρας και κουλτούρας, δραστηριότητες και παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους και θα βοηθά στις καθημερινές ανάγκες του κέντρου νεότητας. Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει δραστηριότητες με τα παιδιά, σε θεματικές που ενδιαφέρουν τον ίδιο τον εθελοντή (όπως για παράδειγμα χορός, τραγούδι, μαγειρική, κλπ)

Οι εθελοντές θα εργάζονται περίπου 30 ώρες την εβδομάδα

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr