Έκδοση άδειας παραμονής Ελλαδιτών Φοιτητών για Σπουδές στην Κύπρο

Έκδοση Άδειας Παραμονής Ελλαδιτών Φοιτητών για Σπουδές στην Κύπρο

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας ενημερώνουν ότι όλοι οι Ελλαδίτες φοιτητές που θα σπουδάσουν στην Κύπρο είναι απαραίτητο να εκδώσουν το "κίτρινο χαρτί"/yellow slip (Άδεια Παραμονής) το οποίο αποτελεί νόμιμο αποδεικτικό έγγραφο παραμονής για πάνω από 90 μέρες στο εξωτερικό, ακόμα και λόγω σπουδών. Εκδίδεται από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας Κύπρου.

Απαραίτητα έγγραφα για έκδοση Άδειας Παραμονής Φοιτητών είναι:


1. Συμπληρωμένο το έντυπο MEU1A (το παίρνετε από την Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου, κτήριο Λεβέντη, ισόγειο)

2. Φωτοτυπία ενοικιαστηρίου συμβολαίου του σπιτιού σας στην Κύπρο ή πρόσφατο λογαριασμό της ΑΗΚ του σπιτιού σας στην Κύπρο στον οποίο να αναγράφονται τα στοιχεία και η διεύθυνση σας

3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου

4. Βεβαίωση φοίτησης από το Πανεπιστήμιο

5. Τραπεζικές κινήσεις (Statement) των τελευταίων 3 μηνών του λογαριασμού απότον οποίο κάνετε ανάληψη χρημάτων στην Κύπρο με την τραπεζική σας κάρτα (εκδίδεται από την  Τράπεζα σας)

6. Φωτοτυπία της Ευρωπαικής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (εκδίδεται από το ταμείο στο οποίο είστε ασφαλισμένος στην Ελλάδα)

7. Τα καταβλητέα τέλη είναι €20 ευρώ

Με την προσκόμιση όλων των παραπάνω, θα παραλάβετε Αριθμό Εγγραφής Αλλοδαπού, θα βγάλετε στην Υπηρεσία μία φωτογραφία και το «κίτρινο χαρτί» θα σας σταλεί ταχυδρομικά.

Τα έγγραφα προσκομίζονται καθημερινά στο Τμήμα Πληθυσμού και Μετανάστευσης στον 1ο όροφο, στο γραφείο 4 (το κτήριο βρίσκεται δίπλα στο παλιό Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας).

Τα λεωφορεία που περνούν από το Τμήμα Πληθυσμού και Μετανάστευσης θα τα πάρετε από την πλατεία Σολωμού και είναι τα ακόλουθα:

119, 127 και το 259 του Μακαρίου Σταδίου.

Προσοχή: Οι φοιτητές που θέλουν να εκδώσουν «κίτρινο χαρτί» για σκοπούς εργοδότησης θα πρέπει να προσκομίσουν Βεβαίωση Εργοδότησης αντί για Βεβαίωση Φοίτησης και να βγάλουν στη συνέχεια Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την Αρμόδια Υπηρεσία.

Την ενημερωτική σελίδα "Ελλαδίτες Φοιτητές Στην Κύπρο" μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr