Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ ζητά η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ ζητά η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Εκατόν έξι φοιτητές πιάστηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, να έχουν αντιγράψει και καταθέσει την ίδια εργασία σε μάθημα. Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr oι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου, μετά από την ποινή που δέχθηκαν στο μάθημα «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ», για αντιγραφή στη λύση των ασκήσεων.


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστήριξε τους φοιτητές και ετάχθη κατά της απόφασης αυτής, ενώ το ίδιο έπραξε και η ΠΑΣΠ. Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε άρση της ποινής, καθώς ο αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, θα έχει άσχημες συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των εν λόγω φοιτητών, οι οποίοι φαίνεται πως αγόρασαν την ίδια εργασία.

Τοπικοί παράγοντες και βουλευτές του μητρικού κόμματος αποδοκίμασαν τη στάση αυτή, ενώ ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι απόψεις περί ατιμωρησίας δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τη νεολαία.

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησαν η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. 

«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περισσότεροι από 100 φοιτητές του Παν/μίου Πατρών αποκλείστηκαν από όλα τα μαθήματα της εξεταστικής - Αντέγραψαν την ίδια εργασία!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr