Έρημη η Πάτρα χωρίς τους φοιτητές της

Κλειστά παντζούρια των φοιτητικών διαμερισμάτων, στην φοιτητούπολη της Αχαΐας

Φοιτητούπολη: Πέρασε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και πλέον οι περισσότεροι φοιτητές έχουν ήδη αναχωρήσει από την Πάτρα, πηγαίνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για τις φοιτητικές διακοπές του καλοκαιριού.

Τα κλειστά παραθυρόφυλλα και τα κλειδωμένα παντζούρια στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών στις φοιτητικές περιοχές της Πάτρας, από την Αγία Σοφίας, την Κωνσταντινουπόλεως, στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, είναι ένα σημάδι.


Οι φοιτητές το κατεξοχήν νεανικό κομμάτι αυτής της πόλης που δίνει ρυθμό στην Πάτρα έφυγε από την αχαϊκή πρωτεύουσα από την στιγμή που πέρασε η εξεταστική περίοδος και μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η απουσία τους είναι αισθητή και στα κατεξοχήν στέκια τους που γέμιζαν με ζωή το προηγούμενο διάστημα, όπως στα μαγαζιά της Ηφαίστου, στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, στο Κάστρο και στην Τριών Ναυάρχων.

Στην θέση τους έχουν έρθει βέβαια οι Πατρινοί φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, κυρίως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και κάποιοι που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχοντας επιστρέψει για λίγες μέρες έστω, πίσω στην πόλη τους.

Φυσικά όμως δεν μπορούν αντικαταστήσουν το κενό των χιλιάδων φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στο ΑΤΕΙ και οι οποίοι θα επιστρέψουν στην πόλη από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και μετά.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που μη πηγαίνοντας κάπου αλλού διακοπές, προτίμησαν να παρατείνουν την παραμονή τους στην Πάτρα έως και τα τέλη Ιουλίου, επιστρέφοντας στα σπίτια τους για λίγες ημέρες τον Αύγουστο.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι φοιτητές θα ξανάρθουν και η Πάτρα φέτος το καλοκαίρι έχει ζωή, αφού λίγοι είναι αυτοί που από ότι φαίνεται θα καταφέρουν να πάνε για μεγάλο διάστημα διακοπές ή θα περάσουν τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός πόλης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr