Κινητοποίηση Φοιτητών στην Πάτρα

Κινητοποίηση Φοιτητών στην Πάτρα

Κινητοποίηση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα, μεταφέροντας το μήνυμα «Θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας δεν θα γίνουμε - Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις σύγχρονες ανάγκες, για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει». Σχετικές αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει οι Σύλλογοι Νηπιαγωγών (ΤΕΕΑΠΗ), Φαρμακευτικής, Οικοτρόφων Εστίας καθώς και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΔΟ, ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους μετά την κινητοποίηση σημειώνουν:


«Το μήνυμά μας μπροστά στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης προς τα δικαιώματα και τις σπουδές μας, μπροστά στο τσάκισμα του μέλλοντός μας αλλά και των οικογενειών μας, δεν θα σταματήσει να ακούγεται, δηλώνουμε ότι αυτή η πολιτική είναι ενάντια στο συμφέρον μας και τις ανάγκες μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα μας λύσει η κυβέρνηση το πρόβλημα. Η υποχρηματοδότηση μαστίζει τους φοιτητές και δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις σχολές μας (ελλείψεις σε εξοπλισμό, σε αναλώσιμα), αλλά εκτός από αυτό, εκείνο που μας επιτίθεται είναι η πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων, που τη λύση τη βλέπουν στα δίδακτρα και στο να αποτελεί το Πανεπιστήμιο κέντρο δημιουργίας φτηνής και ευέλικτης εργατικής δύναμης για τις επιχειρήσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για δωρεάν και δημόσια Παιδεία για όλους, για επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Παιδείας. Μόνο έτσι μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να κατακτήσουμε την επιστήμη μας και να κάνουμε την Ερευνά μας προς όφελος του λαού μας! Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας! Εχουμε συμμάχους όσους πλήττονται από αυτήν την πολιτική, όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες, προβλήματα και ανάγκες με εμάς! Γι' αυτό είναι ευκαιρία για να δυναμώσει ο αγώνας μας, να δυναμώσουμε τον κοινό συντονισμό και με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες και με άλλα κοινωνικά στρώματα. Προχωράμε πλάι με τα ταξικά σωματεία και τα λαϊκά συνδικάτα για γενική κλιμάκωση στις 7 Απρίλη, ενάντια στην ψήφιση των μέτρων και των αντιμέτρων κυβέρνησης - μονοπωλίων».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr