Ποιοι θεωρούνται επί πτυχίω φοιτητές  Ποιοι θεωρούνται επί πτυχίω φοιτητές

Ποιοι θεωρούνται επί πτυχίω φοιτητές

Μετά από ερωτήματα που έχουμε λάβει από πάρα πολλούς φοιτητές, τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για το ποιοι θεωρούνται επί πτυχίω φοιτητές.

Ποιοι θεωρούνται επί πτυχίω φοιτητές - Ορισμός


"Επί Πτυχίω" θεωρούνται οι φοιτητές, μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Εαρινού Εξαμήνου, κατά το οποίο ολοκλήρωσαν τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων και στη διάρκεια των οποίων έχουν δηλώσει τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό Διδακτικών Μονάδων ή Μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου.

Αν θες να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα πάτησε εδώ.

Για παράδειγμα: Για ένα πτυχίο που απαιτεί 4 χρόνια φοίτησης, εάν ο φοιτητής έχει φτάσει από τον 5ο χρόνο και άνω (δηλαδή 9ο εξάμηνο και πάνω), θεωρείται επί πτυχίω.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως 9ο εξάμηνο, σύμφωνα με το πιο πάνω παράδειγμα. Γιατί ξεκινάει μετά το τέλος του τυπικού εξαμήνου όπου ο σπουδαστής έχει συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνο (8 εξάμηνα δηλαδή) και έχει επίσης δηλώσει όλα τα μαθήματα που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου.

Ποιο ερώτημα δημιουργείται

Τώρα βέβαια το ερώτημα που δημιουργείται σε πολλούς φοιτητές είναι ότι κάποια παιδιά έχουν ήδη δηλώσει όλα τα μαθήματα από το 7ο εξάμηνο (πχ. για ένα πτυχίο που απαιτεί 4 χρόνια φοίτησης). Αλλά προσοχή υπάρχει και ο "ελάχιστος αριθμός εξαμήνων" που πολλοί φοιτητές το ξεχνούν αυτό.

Εφόσον λοιπόν ο ελάχιστος αριθμός εξαμήνων κατά το νόμο είναι 8 εξάμηνα (πχ. για ένα πτυχίο που απαιτεί 4 χρόνια φοίτησης), όπου ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει δηλώσει όλα τα μαθήματα του και επειδή το επί πτυχίω ξεκινάει μετά το εαρινό εξάμηνο του ελάχιστου αριθμού εξαμήνου (δηλαδή τον Οκτώβριο που ξεκινάει το επόμενο εξάμηνο), δεν μένει παρά το επί πτυχίω να είναι απαραίτητα το 9ο εξάμηνο και πάνω.

Δημιουργείται ένα άλλο πρόβλημα

Τι γίνεται με αυτούς τους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το τυπικό 8ο εξάμηνο (πχ. για ένα πτυχίο που απαιτεί 4 χρόνια φοίτησης) και βρίσκονται στο 10ο 11ο 12 εξάμηνο φοίτησης κτλ και για κάποιο λόγο δεν έχουν δηλώσει όλα τα μαθήματα; 

Με βάση (τον παραπάνω ορισμό ποιοι θεωρούνται επί πτυχίω φοιτητές) αυτοί οι φοιτητές δεν θεωρούνται επί πτυχίω, γιατί δεν έχουν πραγματοποιήσει την δεύτερη προϋπόθεση ώστε να δηλώσουν όλα τα μαθήματα (μπορεί να είναι απίθανο αλλά όχι αδύνατον).

Οπότε με βάση (τον παραπάνω ορισμό) οι φοιτητές αυτοί δεν μπορούν να δώσουν διπλή εξεταστική γιατί δεν θεωρούνται επί πτυχίω. Μπορεί να είναι 12 εξάμηνο, δηλαδή πτυχίω Γ' αλλά τυπικά είναι σαν να βρίσκονται ακόμα στο 8ο εξάμηνο!!!

Σε κάποια Τμήματα δεν διασαφηνίζεται το ποιος θεωρείται επί πτυχίω φοιτητής

Επομένως, με αυτούς τους φοιτητές θα υπάρχει θέμα. Εάν δώσουν τα μαθήματα στην εξεταστική, δεν θα τους περαστεί ο βαθμός. Πρέπει να γίνει διευκρίνηση από το κάθε Τμήμα/Σχολή προς τους φοιτητές, γιατί στο τέλος θα υπάρξουν προβλήματα.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε :)  --- για να εκτυπώσετε το άρθρο πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν την καθιέρωση Πτυχιακής Εξεταστικής μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr