Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τη Βουλή / "Κατά της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας και της συνακόλουθης υποβάθμισης των πτυχίων"

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τη Βουλή / "Κατά της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας και της συνακόλουθης υποβάθμισης των πτυχίων"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές νωρίτερα, κατά της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας και της συνακόλουθης "υποβάθμισης των πτυχίων".

«Κάτω τα χέρια από τα πτυχία και τις σπουδές μας», αποτελεί το ηχηρό μήνυμα που δίνουν οι φοιτητές στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή, στα πλαίσια της διαδήλωσης των Φοιτητικών συλλόγων, έπειτα από καλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), κατά της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία εντείνει περαιτέρω την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των πτυχίων.

Εν μέσω εξεταστικής, κατά την οποία το νομοσχέδιο κατατέθηκε από την κυβέρνηση με ταχύτατες διαδικασίες, πλήθος φοιτητών έδωσε το παρών, προκειμένου να διαχωρίσουν τη θέση τους για άλλη μια φορά, από τον υποβιβασμό των πτυχίων και την εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στη μόρφωση. Στο πλαίσιο της αδιάκοπης μαχης για πτυχία με αξία, δουλειά – ζωή με δικαιώματα – απέναντι στη διαρκή επίθεση. Συνεχίζοντας τους μεγάλους αγώνες των προηγούμενων μηνών όπου μίλησε η πλειοψηφία απορρίπτοντας τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.

«Όχι στη Σύμβαση της Λισαβόνας, κάτω τα χέρια από τις σπουδές και τα πτυχία μας», το μήνυμα στο πανό που ύψωσαν μπροστά στη Βουλή στην παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

«Το μέλλον μας δεν είναι φτώχεια και ανεργία, κάτω τα χέρια από τα πτυχία», «Θέλουμε πτυχία για να έχουμε δουλειά και όχι να βγάζουν κέρδη τα ιδιωτικά», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», αποτέλεσαν ορισμένα από τα συνθήματα που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές γνωστοποίησαν το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου που προβλέπει αυτοματοποιημένες διαδικασίες αναγνώρισης προσόντων ανοίγοντας τον δρόμο για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.

«Όποτε η κυβέρνηση φέρνει αντιδραστικά μέτρα οι φοιτητές θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή τους. Για εμάς το πραγματικά σύγχρονο δεν είναι να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να σπουδάζουμε, αλλά οι πραγματικά σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν σπουδές», τόνισαν.

Εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, την «κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια» όπως είναι ο τίτλος του.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.