Αποπνικτικό το φοιτητικό κόστος διαβίωσης στην Κύπρο

Αποπνικτικό το φοιτητικό κόστος διαβίωσης στην Κύπρο

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, ζητούν οι φοιτητές, για να συζητήσουν το αίτημα τους για αύξηση του κονδυλίου της φοιτητικής χορηγίας, όπως επίσης και το ενδεχόμενο άμεσης παροχής επιδόματος στους νεοεισερχόμενους φοιτητές (κατά το πρώτο μισό του ακαδημαϊκού εξαμήνου), λόγω του υπέρογκου κόστους διαβίωσης και ιδιαίτερα των ψηλών ενοικίων τα οποία δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Οικονομικών -την οποία κοινοποιούν και στην Υπουργό Παιδείας- ζητά άμεση συνάντηση με τον κ. Μάκη Κεραυνό για τους θέσουν τα πιο πάνω αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας.


Στην εν λόγω επιστολή η φοιτητική παράταξη εξηγεί πως «ένεκα της προετοιμασίας των νεοεισερχόμενων φοιτητών για εξεύρεση φοιτητικής κατοικίας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά αλλά και της εκ νέου αναζήτησης των υφιστάμενων φοιτητών για διαμερίσματα, διαπιστώνουμε πως οι τιμές των ενοικίων αδιαμφισβήτητα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

«Δυστυχώς, η χρονιά που ολοκληρώθηκε, εξαιτίας του υπέρογκου κόστους διαβίωσης, οδήγησε εκατοντάδες φοιτητές να αναβάλλουν την έναρξη των σπουδών τους, να σταματήσουν να σπουδάζουν ή ακόμα και να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους», υπογραμμίζει στην επιστολή της η Προοδευτική Κ.Φ.

Μάλιστα, ο Επικεφαλής της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, Λένος Χριστοφόρου, υπέδειξε μέσω δηλώσεων του στη Cyprus Times, πως «υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση», σημειώνοντας παράλληλα ότι «το πιο λυπηρό είναι ότι ο κόσμος δεν μπαίνει στη διαδικασία να συζητήσει με τον ενοικιαστή το ύψος του ενοικίου, καθώς γνωρίζει ότι θα πληρώσει έτσι κι αλλιώς πολλά λόγω των μεγάλων αυξήσεων».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr