Φοιτητές Γεωπονίας: Μας αναγκάζουν να απομακρυνθούμε από τα φοιτητικά μας καθήκοντα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα

Ανακοίνωση Κινητοποιήσεων Τμημάτων Γεωπονίας ανά τη χώρα από τους εκπροσώπους των Φοιτητών 7 Τμημάτων Γεωπονίας

Εχθές ημέρα Κυριακή 19-03-2023 μετά από συνεχή επικοινωνία 7 Εκπροσώπων Φοιτητών από διαφορετικά Γεωπονικά Τμήματα ανά τη χώρα με κοινό πρόβλημα αποφασίστηκε η Συλλογική Κινητοποίηση μας για την απονομή των Επαγγελματικών μας Δικαιωμάτων.

Ξεκινώντας από τα νότια:


  • Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας, Ηράκλειο. Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Εκπρόσωποι Φοιτητών Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών και Τμήματος Γεωπονίας, Μεσολόγγι. Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας, Άρτα. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογιας, Λάρισα. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Επιστήμης Ζωικής παραγωγής, Λάρισα. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • Και Εκπρόσωποι Φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας, Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη. Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
  • Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας, Φλώρινα. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε η ακολουθήσει κοινής γραμμής όσον αφορά τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα από δω και πέρα μέχρι να δοθεί λύση.

Όλοι μαζί πορευόμαστε για έναν κοινό στόχο:

να δρομολογηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε στον κατάλογο των παλαιότερων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γεωπονίας στους αποφοίτους των οποίων επιτρέπεται η άσκηση του επαγγέλματος του Γεωπόνου να προστεθούν τα προαναφερθέντα Τμήματα των οποίων όλοι εμείς οι εκπρόσωποι και σαν Διοικητικά Συμβούλια εκπροσωπούμε χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι δεν γνωρίζουν μετά την περάτωση των σπουδών τους εάν θα γίνουν δεκτοί από Δημόσιους αλλά και Ιδιωτικούς φορείς, λόγο του συγκεκριμένου κωλύματος.

Είναι αδιανόητο οι οικογένειές μας να σπαταλούν τεράστια κεφάλαια ώστε να καταφέρουμε να αποφοιτήσουμε με επιτυχία από τα ιδρύματα που φοιτούμε και που να φανταζόμασταν όμως ότι ένα Τμήμα το οποίο έχει δημιουργήσει η Πολιτεία, η ίδια δεν του παρέχει τα ανάλογα Επαγγελματικά Δικαιώματα ώστε οι απόφοιτοι τους να διαλέξουν τον τομέα εργασίας τους.

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ την χρήση διαλλακτικών μεθόδων αφού μετά από συνεχείς επιστολές και επαφές με αρμόδιους του κλάδου μέχρι τώρα η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Όλοι εμείς οι πρόεδροι τα Διοικητικά Συμβούλια και οι χιλιάδες φοιτητές αποφασίσαμε ομόφωνα την άμεση κινητοποίηση μας.

Ήδη οι φοιτητές του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών και Τμήμα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι έχουν προχωρήσει σε Κατάληψη. Ακολουθεί το Τμήματος Γεωπονίας στην Άρτα όπου και εκεί το κτίριο της σχολής βρίσκεται υπό κατάληψη από την περασμένη βδομάδα και τη Δευτέρα και Τρίτη θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις όπως κλείσιμο της γέφυρας της Άρτας και καθιστική διαμαρτυρία. Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως με Γενική Συνέλευση το Τμήμα Γεωπονίας της Φλώρινας για την απόφαση κατάληψης του κτιρίου. Όσον αφορά το Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, αύριο Δευτέρα 20-03-2023 θα τελεί υπό κατάληψη μετά από ομόφωνη απόφαση των φοιτητών με τη συνδρομή και αμέριστη συμπαράσταση των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής. Τέλος το Τμήμα Γεωπονία της Κρήτης παραμένει κλειστό και αυτό λόγο κατάληψης από τη περασμένη εβδομάδα.

Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας αφού αναγκαζόμαστε λόγω της ανικανότητας της Πολιτείας να απομακρυνθούμε από τα αδιαμφισβήτητα φοιτητικά μας καθήκοντα. Μας θλίβει το γεγονός ότι κανείς έμπρακτα δεν έχει βγει μπροστά να μας ενημερώσει για την πορεία απονομής των Επαγγελματικών μας Δικαιωμάτων και λυπούμαστε που καταντάμε υποχείρια κομματικών αντιπαραθέσεων.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι, εάν η Πολιτεία αντιληφθεί πως το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς δε θα συνεχίσει να μας απομακρύνει και να μας αποξενώνει από τη χώρα αυτή.

Με εκτίμηση,

Οι Εκπρόσωποι Φοιτητών
των Τμημάτων

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας / Ζητούν απονομή Επαγγελματικών δικαιωμάτων

Στα "κάγκελα" οι φοιτητές και απόφοιτοι Γεωπονικών Σχολών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr