Επιζών φοιτητής στα Τέμπη: «Βλέπω κάθε βράδυ εφιάλτες»

Επιζών φοιτητής στα Τέμπη: «Βλέπω κάθε βράδυ εφιάλτες»

Φοιτητικές Ειδήσεις: Συγκλονίζουν οι περιγραφές τεσσάρων επιζώντων του δυστυχήματος στα Τέμπη- «Βλέπω κάθε βράδυ εφιάλτες», λέει ο 18χρονος φοιτητής που έσωσε κόσμο μετά τη σύγκρουση.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ο 18χρονος φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων που βρισκόταν στην τραγική αμαξοστοιχία που «πάγωσε» τον χρόνο στα Τέμπη και αμέσως μετά την σύγκρουση ρίχτηκε στη μάχη να βοηθήσει και να διασώσει τους συνανθρώπους του, μίλησε στον Alpha και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Τα όσα είπε είναι «γροθιά στο στομάχι», αφού περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις δραματικές στιγμές που έζησε στο τρένο, αλλά και το φορτίο που αντιμετωπίζει ακόμα και μέρες μετά το δυστύχημα.


«Κάθε βράδυ έχω εφιάλτες. Τα τρία πρώτα βράδια δεν κοιμήθηκα, αλλά μετά ξεκίνησα να έχω τρεις, τέσσερις, πέντε ώρες ύπνου. Γενικώς με επισκέπτονται και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ. Δεν θέλουν να με αφήσουν ακόμα. Ίσως να θέλουν να μου που κάτι. Να ξυπνήσω κάποιον; Δεν ξέρω. Κάτι όμως θέλουν σίγουρα να μου πουν», λέει ο Άγγελος και ανατριχιάζει.

Κεντρικό πρόσωπο στην μαρτυρία του 18χρονου είναι η Ιφιγένεια, η 23χρονη κοπέλα από τα Γιαννιτσά που ταξίδευε με τον σύντροφό της. «Βλέπω συνέχεια την Ιφιγένεια δεν με έχει αφήσει ακόμα. Την πρώτη βραδιά που κοιμήθηκα είδα και το άλλο παιδί που ήταν στο βαγόνι αλλά πολύ θολά. Η Ιφιγένεια έρχεται όμως καθαρά ακόμα», συνέχισε ο φοιτητής.

Μιλώντας για την Ιφιγένεια, ο Άγγελος Τσιαμούρας αποκάλυψε πως υποσχέθηκε στον σύντροφό της ότι θα του την φέρει πίσω σώα και αβλαβή. «Δεν μπόρεσα να τηρήσω αυτή την υπόθεση που έδωσα. Γενικά είναι κάτι που με βασανίζει», σημείωσε.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Μία από αυτούς ήταν και η Ιφιγένεια, η οποία δεν ήταν εγκλωβισμένη. Την είχαν μετακινήσει προφανώς. Είχε σπασμένο λαιμό, δηλαδή φαινόταν ότι είχε σπάσει ο λαιμός της και είχε χάσει και τις αισθήσεις της», συμπλήρωσε ο φοιτητής.

«Παλμός υπήρχε αλλά δεν ξέραμε πόσο χρόνο έχουμε. Η Ιφιγένεια χάθηκε. Μετά από κάποιο 10λεπτο δεν είχε έρθει φορείο δεν είχαν έρθει ψαλίδια, οπότε η Ιφιγένεια χάθηκε. Ίσως να μπορούσα να είχα κάνει και παραπάνω πράγματα», είπε φανερά φορτισμένος ο 18χρονος.

Ο νεαρός, περιέγραψε καρέ-καρέ κάθε στιγμή που βίωσε. «Βρισκόμουν στο βαγόνι 6 όπου η σύγκρουση δεν ήταν ισχυρή. Εγώ δηλαδή δεν το κατάλαβα ότι έγινε σύγκρουση. Σταματάει όμως το τρένο, υπήρχε μια γιαγιά που είχε χτυπήσει και είχε κόψει το φρύδι της, ξεκινάνε τα ουρλιαχτά οπότε καταλαβαίνω πως κάτι είχε συμβεί», περιέγραψε και συνέχισε: «Έπειτα έφυγα από εκεί προς τα μπροστινά βαγόνια, φώναζα αν είναι κανείς μέσα στο τρένο και στην αρχή δεν έπαιρνα απάντηση. Μετά πήρα απάντηση, υπήρχαν κι άλλοι που έψαχναν εκείνη την ώρα και ένας από αυτούς ήταν ο κ. Γιώργος ο οποίος ήταν πραγματικά σαν άγιος που εμφανίστηκε σε μένα εκείνη την βραδιά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μαζί με τον κ. Γιώργο από το βαγόνι τέσσερα φύγαμε από τα παράθυρα, γιατί οι πόρτες ήταν εγκλωβισμένες και κατευθυνθήκαμε στο βαγόνι τρία. Εκείνος ήταν που ανέβηκε πρώτος στο βαγόνι τρία, πάτησε στα συντρίμμια για να μου δείξει που να πατήσω και να μην κοπώ. Δηλαδή θυσίασε τα δικά του χέρια ώστε να κοπεί αυτός και μετά να ανέβω εγώ για να δούμε τι θα δούμε. Προτού όμως ανέβω πάνω, μου είπε να πάω να φωνάξω την ΕΜΑΚ για να φέρουν ψαλίδια και φορεία».

Ο 18χρονος που με τεράστια αυταπάρνηση προσπάθησε να σώσει όσους περισσότερους συνεπιβάτες του μπορούσε, σχολίασε πως «υπήρχαν και άνθρωποι που δεν τους ένοιαζε αυτό. Τους ένοιαζε απλά να βγάλουν τη βαλίτσα τους και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ενώ δεν υπήρχε καν σύγκρουση στο δικό μας βαγόνι ή κίνδυνος. Αλλά εντάξει το καταλαβαίνω, μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρχει τόση ψύχρα ανάμεσά μας. Γιατί θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας σε αυτό το βαγόνι», ανέφερε ο νεαρός.

«Από την Πολιτεία έχω πίκρα γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Εγώ με κοντομάνικο ήμουν όλη μέρα γιατί είχα δώσει τα ρούχα μου στους ηλικιωμένους να μπορούν να αναπνεύσουν. Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της. Το θέμα είναι να μην ξεχάσουμε γιατί έχουμε αυτή την τάση», σχολίασε ο 18χρονος Άγγελος.

Στην συνέχεια δήλωσε πως θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται γιατί, όπως λέει, ο λαός είναι μία κλωστή  και «εάν έρθουν όλοι θα δέσουμε ένα δυνατό ύφασμα». 

«Αυτό δεν ήταν ένα απλό λάθος, αλλά ένα έγκλημα! Οι όποιες ευθύνες είτε του σταθμάρχη είτε κάποιου άλλου δεν κρύβουν το πρόβλημα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσιαμούρας.

Τι περιγράφει άλλος επιζών φοιτητής 

Για την στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μίλησε το πρωί της Πέμπτης (09.03.2023) στην εκπομπή «Σήμερα» ο Άγγελος Φανουράκης, που εκείνο το βράδυ ταξίδευε με το Intercity για Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός φοιτητής εκείνη τη στιγμή ήταν στο τέταρτο βαγόνι μαζί με άλλες δύο κοπέλες. 

«Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι το οποίο αναποδογύρισε. Ξαφνικά σκοτείνιασαν όλα. Τα κορίτσια είχαν κινητό, ανάψαμε φακό και ψάχναμε διέξοδο διαφυγής. Βγήκαμε από ένα σπασμένο παράθυρο ένας-ένας», ανέφερε εμφανώς σε κατάσταση σοκ ο νεαρός φοιτητής ο οποίος κατά την προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε στη μέση.

Ακολούθησαν τρομακτικές στιγμές ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ευτυχώς με ελαφρά τραύματα. «Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω. Να μην γίνει πουθενά στον κόσμο τέτοιο δυστύχημα» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τους διαλόγους του σταθμάρχη και με συναδέλφους του, ο φοιτητής είπε πως είναι τουλάχιστον «αστείο» ενώ χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης που επικράτησε ανέφερε ότι ο «κηδεμόνας» που έχει τοποθετηθεί στο σώμα του για τον τραυματισμό της μέσης του είπε ότι τον πλήρωσε με δικά του έξοδα καθώς δεν τον διέθετε το νοσοκομείο.

Το ΑΠΘ θα δώσει σε πάπυρο τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών

Τέμπη: Φοιτήτρια περιγράφει πως σώθηκε - Ήταν στο δεύτερο βαγόνι του Intercity 62

Τέμπη: «Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» / Συγκλονίζει φοιτήτρια

Αυτή είναι η φοιτήτρια Εριέττα που αγνοείται ακόμα!

Τέμπη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για 10η μέρα ο φοιτητής του ΑΠΘ, Γεράσιμος!

Κοσμήτορας ΑΠΘ: «Μας έστειλαν το παιδί να το σπουδάσουμε κι εμείς τον επιστρέφουμε πίσω νεκρό»

Το ΠΑΜΑΚ θρηνεί για το χαμό φοιτήτριάς του / Ραγίζει καρδιές το τραγούδι της!

Πρόταση Πανεπιστημίου: Η 28η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των αδικοχαμένων φοιτητών

Οι φοιτητές έκλεισαν τις Σχολές τους για τους νεκρούς συμφοιτητές τους - Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους / ΦΩΤΟ

ΔΑΠ: «Σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων - Δεν θα γίνουν οι Σχολές μας αρένες»

ΑΕΙ: Καθηγητές απεργούν και απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για την τραγωδία στα Τέμπη

Συντονιστικό Φοιτητών: "Την Τετάρτη κλείνουμε τις Σχολές μας"

Φοιτητές κλείνουν τις Σχολές τους λόγω πένθους

Καθηγητής του ΑΠΘ αποχαιρετά την φοιτήτριά του

Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στους γονείς

ΑΠΘ: Η Σχολή Θετικών Επιστημών θρηνεί τους φοιτητές της

Το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ αποχαιρετά τους εκλιπόντες φοιτητές του

Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θρηνεί για το χαμό της φοιτήτριάς του

Καθηγητής του ΑΠΘ προειδοποιεί: «Να μην ταξιδέψει κανείς με τρένο έως τον Αύγουστο»

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή

Οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ αποχαιρετούν τον συμφοιτητή τους / ΦΩΤΟ

Μεγαλώνει η λίστα του ΑΠΘ! Νεκρή η φοιτήτρια Ελπίδα Χούπα

Θρήνος: Νεκρή και η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Αδαμίδου!

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr