Κλειστά τη Δευτέρα (30/1) τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Κλειστά τη Δευτέρα (30/1) τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Η 30ή Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, είναι αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς εξακολουθεί να ισχύει η Υπουργική Απόφαση 219434/Α5/2016-ΦΕΚ 4212/Β/27-12-2016.

Οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την λειτουργία των σχολείων ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.


Η εγκύκλιος που υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, προβλέπει ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία για τα σχολεία, ωστόσο θα υπάρχει τροποποίηση του προγράμματος σχετικά με τα μαθήματα.

Πιο αναλυτικά, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι η 30ή Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, είναι αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς εξακολουθεί να ισχύει η Υπουργική Απόφαση του 2016.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr