Ιδρύονται δύο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ιδρύονται δύο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Δύο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στην Πελοπόννησο ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην Τρίπολη, μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της Πελοποννήσου.

Ο κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή. Μία στην κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας και μία στην θέση Μπούκα Μεσσηνίας.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως «η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Πλοιάρχων στη Κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς, συνάδει με τη μακρά ναυτική παράδοση και την έντονη ενασχόληση με τη ναυτιλία των κατοίκων των Δήμων Μονεμβασιάς, Ελαφονήσου και Κυθήρων, καλύπτει πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και υπηρετεί τη στρατηγική για ενίσχυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και τη μεγαλύτερη απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών από την ελληνική και παγκόσμια αγορά εργασίας» και πρόσθεσε ότι «θα προσεγγίζει σε κλίμακα μεγέθους υποδομών, προσωπικού και σπουδαστών, το επίπεδο των υφιστάμενων ΑΕΝ σε Οινούσσες, Σύρο και Κύμη, έχοντας δυναμικότητα 40 ατόμων κατ’ έτος».

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Η νέα ΑΕΝ Λακωνίας θα στεγαστεί σε κτηριακή υποδομή του Δήμου Μονεμβασιάς, ενώ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεργαστεί με τους Δήμους και με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος από τη λειτουργία της Ακαδημίας, όχι μόνο για τους νέου ανθρώπους της περιοχής, αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Νεάπολης και των γύρω περιοχών.

Σε ότι αφορά την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη θέση Μπούκα Μεσσηνίας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα αξιοποιήσει εκτάσεις που του έχουν παραχωρηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών από το 1978. Έτσι, έπειτα από τις προκαταρκτικές ενέργειες αξιοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει την Ακαδημία Πλοιάρχων και Μηχανικών, Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων, κοιτώνες και αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο κ. Πλακιωτάκης, τόνισε ότι «οι εγκαταστάσεις αυτές και κυρίως οι Κοιτώνες και οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις μπορούν να λειτουργήσουν τους 2 καλοκαιρινούς μήνες και ως Κατασκήνωση για τα παιδιά (ή και τις οικογένειες) των Στελεχών του Λ.Σ. και του Υπουργείου Ναυτιλίας γενικότερα».

ΑΕΝ: 6,5 εκατ. ευρώ για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr