ΜΑΣ: Συμμετοχή ρεκόρ 122 φοιτητικών συλλόγων στην Πανελλαδική Συνάντηση

ΜΑΣ: Συμμετοχή ρεκόρ 122 φοιτητικών συλλόγων στην Πανελλαδική Συνάντηση

"Με συμμετοχή ρεκόρ 122 φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών"

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή του:


«Με συμμετοχή ρεκόρ 122 φοιτητικών συλλόγων, 8 επιτροπών αγώνα και 5 ετών από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!! Η συμμετοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού συλλόγων μετά από δεκαετίες, δίνει στη φετινή Πανελλαδική Συνάντηση ιστορικό χαρακτήρα και αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη δυνατότητα να μετρηθούν σημαντικά βήματα στην ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του φοιτητικού κινήματος.

Στη συνάντηση μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την αγωνιστική δράση των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα, την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στην προσπάθεια τους να σπουδάσουν, ενώ αποφασίστηκε η κλιμάκωση και ο συντονισμός της δράσης. Αναδείχθηκε ως κρίσιμο ζήτημα, η προσπάθεια το επόμενο διάστημα να ανέβει σε κάθε σύλλογο η συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών στις μαζικές του διαδικασίες και πρωτοβουλίες, να δυναμώσει η ενημέρωση, να μην υπάρχει κανένας σύλλογος χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και αιτήματα. 

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η έγκριση, από την Πανελλαδική Συνάντηση, καλέσματος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλης της χώρας, για την ανάγκη ανασύστασης της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας, του πανελλαδικού οργάνου των Φοιτητικών Συλλόγων, για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια!

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πραγματοποιήθηκαν επιπλέον, συναντήσεις των συλλόγων "καθηγητικών" σχολών για το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας, των σχολών ιατρικής και υγείας και των συλλόγων οικοτρόφων αντίστοιχα, από τις οποίες προέκυψαν κοινές ανακοινώσεις και αιτήματα των συλλόγων. Ειδικά μάλιστα οι Σύλλογοι Οικοτρόφων που συμμετείχαν στη συνάντηση, αποφάσισαν το σταθερό και πανελλαδικό συντονισμό της δράσης τους με κοινές πρωτοβουλίες και πλαίσιο πάλης.

Ακόμα, από τη Συνάντηση εκλέχτηκε Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από όλη τη χώρα. 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν στη συνάντηση καθόρισαν ως πρώτο μεγάλο σταθμό για την κλιμάκωση της δράσης τους, τη συμμετοχή στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε μία σειρά πόλεις της χώρας και ειδικά στην Αθήνα στις 12:30 στο Σύνταγμα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr