ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Είμαστε εδώ για κάθε φοιτητή»

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Είμαστε εδώ για κάθε φοιτητή»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

"Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, ξεχωρίζει μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια για τη συνέπειά της απέναντι σε κάθε φοιτητή. Τη συνέπειά της απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του φοιτητή, τις ανησυχίες του και τις πραγματικές του ανάγκες.


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαχρονικά μέσα από την καθημερινή της παρουσία στις σχολές και στα αμφιθέατρα, μέσα από ουσιαστικές προτάσεις, δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα έχει αποδείξει ότι εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και αυτό γιατί στόχος της είναι μία καλύτερη ακαδημαϊκή καθημερινότητα για τον φοιτητή.

Εδώ και 3 χρόνια η Παιδεία αναβαθμίζεται και αλλάζει στην πράξη. Στην προσπάθεια αυτή ο ρόλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν καταλυτικός. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που μίλησε ανοιχτά για την επαναφορά του ασύλου στην πραγματική του έννοια και την αποκατάσταση της ασφάλειας μέσα στα Πανεπιστημιακά Campus, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που μίλησε για σύγχρονα προγράμματα σπουδών, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που μίλησε για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Σε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο είναι εδώ, για να προτείνει λύσεις, πάντα προς όφελος του φοιτητή και με όπλο της τη λογική. Κόντρα στον λαϊκισμό και στις κενές υποσχέσεις. Είναι όλα όσα επί σειρά ετών διεκδίκησε και τώρα γίνονται νόμοι του κράτους.

Για άλλη μία χρονιά λοιπόν, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του φοιτητή. Του φοιτητή που επιζητά ένα Πανεπιστήμιο συμπεριληπτικό, προσβάσιμο, καθαρό και σύγχρονο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας. Του φοιτητή που επιζητά ένα Πανεπιστήμιο που τους χωράει όλους και όχι λίγους. Του φοιτητή που πάνω απ’ όλα είναι φοιτητής. Όσο λοιπόν για άλλους αυτός ο όρος θα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν εμείς θα είμαστε ξεκάθαροι. Είμαστε φοιτητές και είμαστε «Εδώ για κάθε φοιτητή»".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr