Ντροπή! Ενοικιάζουν κουκέτες σε φοιτητές προς 230 ευρώ το μήνα!

Ντροπή! Ενοικιάζουν ακόμη και κουκέτες σε φοιτητές προς 230 ευρώ το μήνα!

Εκρηκτικές διαστάσεις με κοινωνικές προεκτάσεις, λαμβάνει πλέον το θέμα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της Κρήτης. Τόσο ακίνητα για φοιτητές, εκπαιδευτικούς όσο και μεγαλύτερα ακίνητα για οικογένειες είναι δυσεύρετα έως ανύπαρκτα. Και στις περιπτώσεις που υπάρχουν, οι τιμές είναι στην κυριολεξία απλησίαστες!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια αγγελία που αποτελεί ντροπή. Σύμφωνα με την αγγελία που κυκλοφορεί στα social media (παρατίθεται πιο κάτω εικόνα) ενοικιάζονται κουκέτες στα Χανιά έναντι 230 ευρώ τον μήνα.


Η ιδιαίτερη αγγελία δημοσιεύτηκε σε Facebook Group. Όπως διαβάζουμε, ενοικιάζονται κουκέτες για να διαμείνουν άνθρωποι στα Χανιά της Κρήτης. «Ιδανικό για φοιτητές, δασκάλους, Καθηγητές, εποχιακά εργαζόμενους στην πόλη των Χανίων» σημειώνει η αγγελία έχοντας ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται μια σειρά από κουκέτες, στοιβαγμένες η μία δίπλα στην άλλη και η κοινόχρηστη τουαλέτα.

Στο θέμα αναφέρθηκε το Ράδιο Κρήτη, έπειτα από αναφορά ακροατή που έστειλε την συγκεκριμένη αγγελία. Μετά τις έντονες αντιδράσεις η αγγελία έχει κατέβει.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κοντάκης είχε δηλώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου μέσου όταν είχε αναδειχθεί το θέμα με την εκμετάλλευση φοιτητών και την έλλειψη στέγης ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να βλέπουν τους φοιτητές ως εμπόρευμα

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω airbnb και άλλων πλατφορμών, έδωσε την χαριστική βολή, σε μία αγορά που ήταν ήδη περιορισμένη, καθώς η πολυετής κρίση "φρέναρε" την οικοδομική ανάπτυξη, αναφέρει το ekriti.

Το πρόβλημα αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν φοιτητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και άλλες επαγγελματικές ομάδες από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και εντός Κρήτης.

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η μεγάλη εκμετάλλευση όλων αυτών των ανθρώπων που ψάχνουν εναγωνίως στέγη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr